BAS JO13-1 10 - 0 (4 - 0) ZAC D2
11-9-2010, 09:30 uur

BAS verslaat ZAC met dubbele cijfers.

Gerwin Schaap toont opnieuw zijn vorm

Een zeer overtuigende overwinning van BAS. ZAC kwam er niet aan te pas en BAS was voornamelijk alleen op de helft van ZAC te zien. Bij aanvang van de eerste en tweede helft bood de tegenstander wel weerstand maar BAS wist uiteindelijk de gaten te vinden en breidde de uitslag geleidelijk uit naar de 10-0 eindstand. Aanvoerder Gerwin Schaap was daarbij een plaag voor de verdediging en wist de nodige assists en doelpunten te maken. De eerste competitiezege is binnen.

Hessel is dusdanig geblesseerd (gekneusde voet) bleek vrijdagavond laat, dat Jerry gevraagd werd op doel te gaan. Hessel ondersteunde Jerry en het team door wel aanwezig te zijn; top. Karst had ook te kampen met een blessure (groeiperikelen) deze week en wordt enigszins ontzien waardoor hij als reserve begon.

Na wat aftasten in de beginfase en voorzichtige aanvalletjes wordt de bal in de 4e minuut onderschept door Rick en afgegeven aan Gerwin die op zijn beurt Joran aanspeelt. Joran kan uithalen en schiet de bal over de grond in de rechterhoek. Er ontstaan nog verschillende kansen waarbij Joran zijn schot wordt gekeerd door de keeper en de opkomende Tim naast schiet. Vervolgens is het wel raak als Gerwin met zijn passeerbewegingen door de linie breekt en de assist geeft op Walid die goed inschiet; 2-0. De verdediging staat prima en ZAC komt er niet door. Voorstopper Tom zit er elke keer prima tussen en Tim loopt de gaatjes prima dicht en bouwt diverse keren op. Ruben en Martin geven de vleugelaanvallers geen kansen. Sven staat deze keer rechtsbuiten en is een van de weinige spelers die bijna overal inzetbaar is. Trainer Mark geeft tijdens de wedstrijd Sven nog persoonlijke aanwijzingen. Na 20 minuten spelen komt er van Sven een voorzet die door Walid wordt ingekopt. Jerry wordt af en toe betrokken bij het spel door een terugspeelbal en verder heeft hij niet veel te doen. Wel top dat hij het doel voor het team wil bewaken. Een aanval via vijf spelers wordt door Sven afgerond op doel maar wordt gestopt. Rick krijgt vlak voor de rust een kans om vlak voor het doel de bal in te schieten maar doet dat zachtjes en treft de keeper. Kort daarna schiet hij van afstand maar deze bal gaat naast. De 4-0 wordt dan toch voor rust gescoord nadat Walid Sven aanspeelt en Sven beheerst in schiet. Marcel kan uithalen vanaf circa 20 meter en schiet de bal op de bovenkant van de lat. Tim zorgt met een goede verdedigende actie dat de 0 gehandhaafd blijft tot de rust.

Na de rust drong ZAC meer aan, maar tot kansen leidde dit niet. Karst was nu als linksback in de verdediging gekomen en nam die taak prima op zich. Patrick kwam er in als linker aanvaller. Het was toch weer BAS die de score opende in de 2e helft als Sven opnieuw de assist geeft aan Walid, die goed in schiet; 5-0. Er wordt wat makkelijker over gedacht bij BAS en dat leidt tot halve kansen. Indien de snelle combinatie meer gevonden zou worden zou het allemaal nog makkelijker gaan. Jerry maakt nog een foutje waardoor de tegenstander gelijk op het doel af kan maar levert geen schade op door goed ingrijpen. Opnieuw heeft Sven een assist in petto en dit keer voor Gerwin die de 6-0 aantekent. Sven groeit elke wedstrijd en vat zijn taak steeds beter op. Bij veel doelpunten vallen er assists te noteren en dat is een goed teken. Ook bij de 6-0 is dat het geval als de bal via een combinatie bij Sven terecht komt en Gerwin via de rug van een tegenstander scoort. Een tikkie terug (Sven) op Patrick en een mooi schot van hem levert geen doelpunt op. Ook een mooi schot van Gerwin wordt door de keeper knap over getikt. Patrick doet voor de afwisseling een korte corner op Sven die mooi de 7-0 maakt. Een combinatie van Gerwin/Rick zorgt er voor dat Patrick weer zo’n lange lob/schot over de keeper kan doen; 8-0. Tom onderschept de bal nog is op fraaie wijze en speelt Sven goed aan maar helaas komt hieruit geen resultaat. Via opnieuw een korte corner maar nu vanaf rechts komt de bal op circa 25 meter van het doel bij Gerwin die prachtig uithaalt; 9-0. Kort daarna wordt bij de 16 midden voor het doel aan Gerwin getrokken en neemt Tim de vrije trap op prachtige wijze. De bal wordt met een boog over de muur geloodst en aankomend bij de rechtse kruising daalt de bal prachtig in het doel; 10-0 en eindstand.

Een goede overwinning. De tweede helft bood eigenlijk nog mogelijkheden voor zelfs nog een grotere uitslag.

Maar ook belangrijk was dat we goed met het spelletje bezig bleven terwijl de tegenstander zich ging bezig houden met andere zaken dan het voetbal en dat hielp ze niet. Het slot moesten ze dan ook met 10 spelers doen.

BAS JO13-1 - ZAC D2: 10 - 0 (4 - 0)

4' doelpunt 1 - 0  Joran Petersen (Gerwin Schaap)
14' doelpunt 2 - 0  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
19' doelpunt 3 - 0  Walid el Achak (Sven Hoiting)
29' doelpunt 4 - 0  Sven Hoiting (Walid el Achak)

35' doelpunt 5 - 0  Walid el Achak (Sven Hoiting)
40' doelpunt 6 - 0  Gerwin Schaap (Sven Hoiting)
47' doelpunt 7 - 0  Sven Hoiting (Patrick Woud)
51' doelpunt 8 - 0  Patrick Woud (Rick van Os)
53' doelpunt 9 - 0  Gerwin Schaap (-)
56' doelpunt 10 - 0  Tim Süter (-)

Speler van de wedstrijd: Gerwin Schaap

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):