BAS JO13-1 6 - 3  BAS TOERNOOI
14-8-2010

BAS D1 wint spannend toernooi.

Op het eigen toernooi is BAS de winnaar na een zeer spannend verloop.

In de poule met 5 D1-ploegen (AsvDronten; BlauwGeel; Robur et Velocitas, sdv Barneveld en BAS) eindigden 3 teams met 7 punten. BAS had de eerste plaats in eigen hand maar wist de laatste wedstrijd tegen Barneveld niet te winnen (0-2) waardoor het resultaat van de andere laatste wedstrijd bepalend zou zijn. Omdat BlauwGeel die gelijk speelde tegen AsvDronten waren er drie ploegen met 7 punten. In eerste instantie is het onderlinge resultaat dan bepalend maar omdat BlauwGeel van Barneveld had gewonnen, Barneveld van ons had gewonnen en BAS van BlauwGeel , was toch uiteindelijk het doelsaldo bepalend en die viel in ons voordeel uit. Het resultaat was een prachtige eerste plaats tussen deze sterke teams.

Een eerste plaats is heel fijn natuurlijk maar de coaches vonden het belangrijker om goed te kunnen oefenen tegen deze tegenstanders en veel spelers nog is op diverse plaatsen te laten spelen om tot een goede opstelling te komen en daarnaast ook te kijken hoe de samenwerking tussen de spelers is. Ook het goed invullen van je positie bij balbezit en balverlies werd benadrukt.

Jerry was overigens op vakantie en de rest van de selectie was fit en aanwezig.

In de eerste wedstrijd tegen Robur et Velocitas was BAS de sterkere partij maar werden de vier opgelegde kansen en 1 goede kans van de tegenstander, niet benut. Hierdoor bleef het 0-0. Verdedigend werden zaken goed opgepakt. Indien meer de combinatie gezocht zou worden in plaats van te veel de lange of diepe bal dan waren er vast meer kansen geweest.

Tegen BlauwGeel was er een andere wedstrijd te zien. BAS begon goed en de tweede goede kans wordt door Gerwin goed benut en na 5 minuten is het dan ook 1-0. Vooraf wordt er goed stoorwerk verricht in de voorhoede waardoor de bal vroeg wordt veroverd. BlauwGeel weet vervolgens wel bijna 10 minuten lang de druk op onze verdediging te houden maar echt gevaarlijk wordt het niet. Vervolgens weet BAS de draad weer op te pakken en wordt de 2-0 gescoord door Walid omdat hij samen met Gerwin in de 16 voor veel gevaar zorgde. Het werd in de laatste minuut nog 3-0 uit een corner waarbij de bal in eigen doel werd geschoten.

Scoreverloop: 1-0`8 Gerwin; 2-0`19 Walid; 3-0`20 E.D.

Vervolgens was de derby tegen AsvDronten aan de beurt. Enkele zinnen waren voldoende om ze uiterst scherp aan de aftrap te laten beginnen. Aan de motivatie ontbrak overigens niets het gehele toernooi. De gehele wedstrijd was BAS dan ook de betere partij. De 0-1 achterstand bracht niemand in de war en de tegenaanvallen volgden elkaar snel op terwijl AsvDronten er niet echt meer uitkwam. De gelijkmaker kwam uit een goede voorzet van Joran (assist) van links die door Walid in het doel werd gewerkt. Kort daarna werd het al 2-1 door Patrick (via Walid die werd keurig werd aangespeeld door Ruben) die de bal het laatste zetje over de lijn. Het team bleef hongerig waardoor het ook nog 3-1 werd. Gerwin onderschepte daarbij de bal die door een verdediger te zwak terug werd gespeeld op de keeper en ronde prima af.

Scoreverloop: 0-1`13; 1-1`15 Walid; 2-1`17 Patrick; 3-1`19 Gerwin.

In de laatste wedstrijd tegen SDVB werd het moeilijk voor BAS. Barneveld wist dat er voor hun een mogelijkheid was om het toernooi te winnen als ze met meer dan twee doelpunten verschil van ons gewonnen zou worden. Bij BAS sloeg de vermoeidheid toe en dat was te zien in de omschakeling. Bij een aanval over rechts die netjes werd voorgegeven verdween de bal netjes in het doel. Gerwin werd voor het neerhalen van een speler 5 minuten uit het veld gestuurd en met tien man werd het er moeilijker op. BAS bleef onder druk staan. Uiteindelijk werd het 0-2 en afwachten hoe de andere wedstrijd verliep.

Scoreverloop: 0-1 `5; 0-2`15.