BAS JO13-1 8 - 1 (8 - 0) DOS Kampen D2
6-9-2010, 18:30 uur

BAS bekert verder na winst op DOS Kampen.

Patrick Woud betrokken bij 5 doelpunten

Na een kwartier spelen was het al 6-0 voor BAS en ruim voor de rust al 8-0. Het scherp starten aan de wedstrijd is duidelijk bij de D1 tussen de oren gaan zitten. In de tweede helft kon DosKampen pas de rem op de aanvallen van BAS zetten. Wat daar in de rust is besproken weet de verslaggever niet maar er kwam een duidelijk betere tegenstander uit de kleedkamer. BAS hield toch goed de controle want echt gevaarlijk werd DosKampen niet meer en in de slotminuten redde Kampen de eer door toch een tegentreffer te maken. Door de drie bekerwinsten is BAS al niet meer in te halen door de concurrentie en gaan zij door naar de volgende ronde.

In de 3e minuut was het Gerwin die de score opende via een mooie aanval op rechts waarbij Patrick de goede assist gaf. Bij veel doelpunten zou hij nog betrokken raken. Even later speelt Patrick Gerwin opnieuw aan op de 16 meterlijn en schiet Gerwin over de keeper heen; 2-0. Even later is het alweer raak als dit keer Gerwin Walid mooi bediend en Walid de bal in het doel kopt; 3-0. Later geeft Walid een steekpass op Joran die alleen voor de keeper komt en de bal onberispelijk in schiet. Vervolgens wordt een aanvang gemaakt met de hattrick van Patrick. Binnen 5 minuten scoort hij drie keer. Bij de eerste wordt hij bediend door Joran en schiet Patrick de bal strak over de keeper in het doel; 5-0. Even later geeft Walid de assist op Patrick en wordt er gescoord met een mooie lobbal. Kort daarna scoort hij opnieuw met een lobbal. Een loepzuivere hattrick en de 7-0. Walid scoort de 7-0 waarbij Gerwin de assist geeft en de ruststand op 8-0 zet.

Het zou mooi zijn als in de wedstrijd de 0 wordt gehouden. DosKampen komt echter een stuk feller uit de kleedkamer en de 0 lijkt vastgehouden te worden. BAS komt veel moeilijker aan aanvallen toe en wordt niet echt meer gevaarlijk op een enkele keer na. Halverwege de tweede helft redt Hessel tot twee keer achter elkaar; eerst weet hij de bal voor de voeten van de aanstormende aanvaller weg te schieten om vervolgens de rebound van DosKampen eveneens te stoppen. Joran krijgt nog een schietkans maar die bal gaat over. De verdediging van BAS weet bijna elke aanval af te slaan waarbij Karst en Tom goede ingrepen hebben. Het middenveld doet goed mee. Gerwin maakt ontzettend veel meters. Via een combinatie van Joran en Sven komt de bal bij Jerry die helaas op de paal schiet. Uit een vrije trap vanaf links wordt de bal op veel vrijstaande spelers van Kampen bij de 2e paal gegeven. In eerste instantie wordt de bal gekeerd maar uit de rebound wordt dan toch de tegentreffer geďncasseerd. Als laatste krijgt Gerwin nog de kans als hij voor het doel wordt aangespeeld door Patrick, maar die bal gaat naast.

De overwinning van vandaag is een echte teamprestatie. Goed combinatievoetbal in de eerste helft en het van het lijf houden van Kampen in de tweede helft zorgen voor deze goede overwinning. Een opvallende rol was er voor Patrick.

Man van de wedstrijd: Patrick Woud

Patrick Woud

Walid el Achak

Gerwin Schaap

Joran Petersen

BAS JO13-1 - DOS KAMPEN D2: 8 - 1 (8 - 0)

3' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (Patrick Woud)
6' doelpunt 2 - 0  Gerwin Schaap (Patrick Woud)
9' doelpunt 3 - 0  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
11' doelpunt 4 - 0  Joran Petersen (Walid el Achak)
12' doelpunt 5 - 0  Patrick Woud (Joran Petersen)
14' doelpunt 6 - 0  Patrick Woud (Walid el Achak)
17' doelpunt 7 - 0  Patrick Woud (-)
23' doelpunt 8 - 0  Walid el Achak (Gerwin Schaap)