4-9-2010, 10:00 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

BAS wint met moeite van WVF.

Hessel Bregman sleept zijn team er door

De man in vorm, Hessel Bregman, weet zeker in de eerste helft, een aantal keren te redden als WFV een aantal keren gevaarlijk voor het doel komt. Het zijn de kansen van BAS die vaak uit goed combinatiespel ontstaan en doelpunten opleveren. Een heel aantal kansen van BAS gaan net als in de vorige wedstrijd, zelfs nog verloren. Door slordig balverlies, met name op het middenveld weet WVF met de snelle spits voor gevaar te zorgen waardoor ze tot de laatste minuut in de race bleven in deze bekerwedstrijd. Strijdlust tot de laatste minuut zorgt er voor dat BAS de terechte winnaar is.

Er wordt door BAS sterk gestart. Een hele verbetering ten opzichte van de laatste wedstrijd. Het levert na 5 minuten dan ook al de eerste voorsprong op die niet uit handen wordt gegeven gedurende de hele wedstrijd. Patrick speelt Gerwin aan die beheerst de bal in het doel schiet. Ondanks dat BAS sterk begint kan WVF toch een aantal keren gevaarlijk worden met hun snelheid voor in. Het is Hessel die in de 7e, 9e en 11e minuut uitstekende reddingen verricht. Na een gemiste kans van Jerry is het in de 13e minuut wederom raak voor BAS door opnieuw Gerwin die goed inschiet nadat Walid hem goed aanspeelt. Vijf minuten later is de dekking niet helemaal in orde en weet WVF wel goed af te ronden; 1-2. Het spel wordt nu wat slordiger door onhandig maar ook onnodig balverlies, waardoor BAS niet echt de controle over de wedstrijd meer heeft. De nieuwe backs van de D1 van BAS, Tom en Martin worden zwaar getest door WVF. Hessel weet opnieuw te redden als WVF een vrije trap vanaf de 16 mag nemen. In de laatste 5 minuten voor rust zijn er voor BAS weer kansen Gerwin past op Jerry maar hij mist helaas. Via een keurige aanval over rechts weet Sven Jerry met een prima pass te bedienen. Door de enorme snelheid van Jerry weet hij net de bal voor de aankomende keeper in het doel te glijden; 1-3. In de slotminuut voor rust is het opnieuw Hessel die een prachtige bal er uit houdt.

De slordigheid was dan ook het aandachtspunt in de rust. Het is immers niet nodig en het levert continu gevaarlijke kansen op. Rick, Joran en Ruben komen er de tweede helft in voor Patrick, Gerwin en Martin.

WVF maakt het gelijk spannend en scoren de 2-3, de aansluitingstreffer. Hessel pakt weer is een mooie bal en even later is er weer een kans wanneer uit een aanval over links door de heel goed invallende Joran een voorzet wordt afgeleverd die eerst door Walid wordt gemist en gelijk daarna door Sven. Even later is het toch raak wanneer een aanval over rechts vlak voor het doel bij Walid terecht komt en hij keurig de bal in het doel tikt; 2-4. De geblesseerde Karst (ontzettend hard gewerkt!) wordt gewisseld voor Patrick die nog steeds erg hongerig was. Sven komt naar achteren en vult de voorstopperpositie op een goede manier in. BAS controleert in deze fase de wedstrijd maar heeft daar veel aanmoediging voor nodig. En die verrekte kansen voor de tegenstander blijven een plaag. De supporters laten zich flink horen. Wederom redt Marcel bij een vrije trap van net buiten de 16 door de bal met zijn been over het doel te werken. Marcel wordt bij dergelijke vrije trappen telkens in de verre hoek neergezet op de doellijn. Een voorzet van Walid komt nog bij Jerry terecht maar wordt gemist. Een mooie vrije trap van Sven wordt door de keeper uit het doel getikt. Uit een voorzet van Walid krijgt Patrick een kans maar mist. Vanaf rechts weet Patrick langs de doellijn door te breken maar door gebrek aan coaching ziet hij de afspeelmogelijkheden voor het lege doel niet. De leider van BAS is onthutst en brult het uit: brullen om die bal jongens (een naam noemen mag)! De wedstrijd is in handen en op het moment dat je dat denkt is het toch weer WVF die nu over links weet door te breken en in de slotseconden (blessuretijd) de 3-4 scoren.

Het leverde terecht de tweede bekerwinst op. Maandag al tegen DosKampen D2 die behoorlijk hebben uitgehaald tegen Hatto Heim D1. Indien er dan minder slordig wordt gespeeld en feller, zit een winst er opnieuw in.

Man van de wedstrijd: Hessel Bregman

Gerwin Schaap

Jerry van Lienden

Walid el Achak

WVF D2 - BAS JO13-1: 3 - 4 (1 - 3)

5' doelpunt 0 - 1  Gerwin Schaap (Patrick Woud)
13' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (Walid el Achak)
18' doelpunt 1 - 2
29' doelpunt 1 - 3  Jerry van Lienden (Sven Hoiting)

33' doelpunt 2 - 3
38' doelpunt 2 - 4  Walid el Achak (-)