Vriendschappelijke wedstrijd
1-9-2010, 19:00 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Matige eerste helft bezorgd BAS D1 de nederlaag.

Het spel van BAS in de eerste helft was slordig en het leek of de spelers het geleerde in de vorige wedstrijden waren vergeten. Van opbouw was weinig sprake en IJVV kwam wel aan voetballen toe en hadden zeker het betere veldspel. Na ruim 10 minuten was de achterstand al 2-0. Na een ruststand van 3-1 en een lange pauze om goed bij te praten kwam BAS sterker terug en leverde dat in de tweede helft aanzienlijk beter voetbal en meer kansen op. Aan de gelijkmaker kwam BAS niet meer toe wat een 4-3 verlies opleverde.

De selectie was compleet en Karst was deze keer aanvoerder.

In de eerste helft het eerst BAS die een grote kans kreeg door een schot van Joran vanaf links, Patrick pikte deze bal op en schoot op de paal. Daarna was het IJVV die goed opbouwde en kansen kreeg. In de 8e minuut was het dan ook 1-0 en een paar minuten later door een schot van afstand 2-0. Het lijkt er dan op dat BAS een pak voor de broek krijgt maar de verdediging weet zich aardig te weren. En bij een spaarzame uitbraak is het de spits Sven die vanuit de 16 goed inschiet in de 19e minuut; 2-1. Vlak voor rust is het IJVV die bij een van hun aanvallen wederom van afstand schiet en is de ruststand 3-1. Sven krijgt nog een grote kans maar schiet helaas naast het doel.

In de rust kan het nodige recht worden gezet en dat laat BAS dan ook zien. Toch is het IJVV die het eerst scoort na rust; 4-1. Halverwege de 2e helft haalt Tim prachtig uit nadat de bal via een goede combinatie bij hem terecht komt, maar de keeper weet de bal net over de lat te tikken. Kort daarna is het toch raak uit wederom een goede combinatie via het midden en schiet Joran keurig op doel; 4-2. Zoals ook wel in eerdere wedstrijden is gebleken weet BAS gevaarlijk te blijven in deze fase van de wedstrijd. Het spel wordt wel wat slordiger. Marcel haalt nog een keer goed uit vanaf ruim 20 meter en de bal glijdt in het doel, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat er teveel werd gepraat ‘tegen hem’. Toch blijft BAS gevaarlijk en wordt het 3-4 via Gerwin en zijn er nog 6 minuten te spelen. Via een aanval over links is het Walid die kan afronden maar de bal voorlangs schiet.

Een nuttige oefenpartij waar de volgende dag op de training nog over wordt gesproken. Hoe kan het verschil zo groot zijn van de 1e en 2e helft. Het resultaat is dat BAS bij volgende wedstrijden sterk zal starten in de eerste helft neemt de verslaggever aan.

Joran Petersen

Sven Hoiting

Gerwin Schaap

IJVV D1 - BAS JO13-1: 4 - 3 (3 - 1)

8' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 2 - 0
19' doelpunt 2 - 1  Sven Hoiting (-)
27' doelpunt 3 - 1

36' doelpunt 4 - 1
46' doelpunt 4 - 2  Joran Petersen (-)
54' doelpunt 4 - 3  Gerwin Schaap (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):