Bekerwedstrijd
28-8-2010, 10:00 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

BAS op wilskracht langs Hatto Heim.

Door drie doelpunten in de laatste 10 minuten wint BAS overtuigend de bekerwedstrijd tegen Hatto Heim. BAS begon absoluut niet overtuigend aan de eerste en tweede helft maar later in de 1e helft en zeker in de 2e helft werd er wel overtuigend gespeeld. Tot de 50e minuut wist Hatto Heim telkens langszij te komen maar daarna liep BAS uit naar 3-6.

De selectie was helemaal compleet nadat Jerry zich na de vakantie ook had aangesloten. Walid was aanvoerder.

Vooraf blijft benadrukt worden dat we de opbouw vanuit achter willen zien. Ook het verdedigende werk kreeg zijn aandacht en de aanvallers werd gevraagd veel storend werk te verrichten.

BAS begint de eerste helft wat slordig en onrustig en het is Hatto Heim die het initiatief neemt en ook drie goede aanvallen uitvoert die wat mogelijkheden opleveren. In de 11e minuut is een schot van Marcel de eerste poging op doel. Ook Sven probeert vanaf het middenveld door te dringen en op doel af te werken maar echt gevaarlijk wordt het nog niet. Kort daarna is de eerste mooie aanval waarbij Gerwin de assist geeft op Walid, die vervolgens met een knap schot de bal richting de kruising schiet en de keeper de bal nog net op de kruising tikt. Na een kwartier spelen krijgt BAS een vrije trap rechts buiten de 16 en schiet Joran de bal met zijn linker voet prachtig in de verre hoek; 0-1. BAS komt nu echt aan aanvallen toe. Gerwin weet de bal te veroveren na een misverstand in de verdediging en schiet de bal van afstand over de keeper die te ver uit zijn doel was; 0-2. Gerwin krijgt kort daarna een nieuw kans nadat Rick hen bedient maar deze bal gaat over. In de laatste minuut krijgt Hatto Heim een corner waarbij de bal midden voor het doel terecht komt en op doel wordt geschoten. Rick staat achter de doellijn maar zet zijn voet volgens de grensrechter net op tijd tegen de bal. De scheidsrechter zag het echter anders en kende het doelpunt toe; 1-2 en tevens de ruststand.

In de tweede helft werd Tom geprobeerd op de positie van voorstopper. Marcel werd opnieuw rechts op het middenveld uitgeprobeerd en Ruben mocht het in de spits proberen. In de rust werd het positiespel nog is doorgenomen en besproken dat het spel soms simpeler kan door de man dichtbij te vinden.

In het eerste kwartier na de rust is het Hatto Heim die aan het voetballen toe komt. Bij een aanval over rechts na een kwartier, maakt Hatto Heim de gelijkmaker; 2-2. Korte tijd daarna komt BAS toch weer op voorsprong nadat Walid vlak voor het doel de bal uit de corner van Jerry in het doel schiet. Vanaf dat moment speelt BAS met meer zelf vertrouwen en een aantal snelle aanvallen over links volgen waarbij Joran drie kansen (alleen voor de keeper) krijgt waarbij een heel fraai doelpunt helaas buitenspel blijkt te zijn. Jerry kwam via aanvallen over rechts ook gevaarlijk en goed door. Terwijl de verdediging de boel aardig op orde had. Karst en Tim hadden goede ingrepen. Tom deed het sterk als voorstopper en Martin groeit als back. Uit een corner weet echter Hatto Heim toch weer de gelijkmaker te maken. Het verdedigen van de corners verdient nog aandacht was ook de opmerking van de supporters. BAS houdt de overtuiging dat er meer te halen is en gaat het laatste deel van de wedstrijd gretig in, flink aangemoedigd door de supporters die zich goed lieten horen. De 3-4 wordt gescoord uit een aanval over rechts waarbij Patrick Jerry aanspeelt en Jerry met een schot vanaf ca. 16 meter de bal over de keeper schiet. Kort daarna is het een aanval over links waarbij Ruben de bal naar Joran schiet en Joran de assist naar Jerry in huis heeft, die de bal netjes in het doel schiet. De aanvallen volgen elkaar snel op in deze fase en kort voor tijd is het een aanval over rechts met Jerry waarbij de bal door Ruben met een fraai tikje bij Joran terecht komt. Joran heeft het vizier op scherp en zorgt voor de eindstand 3-6.

Een echte teamprestatie als je met elkaar de wedstrijd op deze manier naar je toe kan trekken.

Joran Petersen

Jerry van Lienden

Gerwin Schaap

Walid el Achak

HATTO HEIM D1 - BAS JO13-1: 3 - 6 (1 - 2)

15' doelpunt 0 - 1  Joran Petersen (-)
27' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (-)
30' doelpunt 1 - 2

45' doelpunt 2 - 2
49' doelpunt 2 - 3  Walid el Achak (Jerry van Lienden)
50' doelpunt 3 - 3
54' doelpunt 3 - 4  Jerry van Lienden (Patrick Woud)
57' doelpunt 3 - 5  Jerry van Lienden (Joran Petersen)
60' doelpunt 3 - 6  Joran Petersen (Ruben Stuifzand)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):