BAS JO13-1 - Harde 't D1 : 2-2

BAS JO13-1 2 - 2 (1 - 1) Harde 't D1
25-8-2010, 19:00 uur

Gelijkspel in pittige wedstrijd BAS - 't Harde

Ondanks dat het een oefenwedstrijd was gingen beide ploegen duidelijk voor de overwinning. BAS startte sterk met veel kansen maar kwam toch met 0-1 achter en maakte kort voor rust de gelijkmaker door een prachtige vrije trap van Tim. Na de rust had BAS zelfs ook nog een sterk kwartier wat ook een 2-1 voorsprong opleverde. Maar het sterke ’t Harde raakte niet van de kook en had de kracht om een sterk laatste kwartier te spelen wat ze de gelijkmaker opleverde en bijna de winst.

Ruben (verplichtingen op school) en Jerry (vakantie) ontbraken en Marcel begon als reserve. Joran was de aanvoerder. Deze wedstrijd was ook nog een goede mogelijkheid enkele spelers nog is op andere plaatsen te proberen.

De nadruk lag ook vandaag op de opbouw van het spel via Tim of Karst en vervolgens de vrije man middels driehoeken en ruiten op te zoeken en de aanval op te bouwen. Daarnaast kreeg de verdediging een aantal opdrachten mee om de linie goed te sluiten.

BAS had snel overwicht in het spel ondanks dat de opbouw nog niet ging zoals besproken. Dat kwam ook omdat ’t Harde het spel goed verstoorde want ze zaten er elke keer gelijk bovenop en waren feller in de duels. Toch leverde het spel hele goede kansen voor Gerwin en Walid die beide alleen voor de keeper kwamen in de eerste 5 minuten. Toch was het ’t Harde die de 0-1 maakte in een van hun eerste aanvallen. Vervolgens kwamen Joran en Walid alleen voor de keeper maar was de afronding niet succesvol. De goed keepende Hessel kwam perfect uit zijn doel toen de spits uit ’t Harde van verre op volle snelheid op het doel af kwam, en werkte de bal weg. Kort voor de rust was het Tim die van een afstand van circa 20 meter de bal prachtig rechts in de kruising schoot; 1-1 en ruststand.

BAS kwam duidelijk feller uit de kleedkamer en was er gedurende een kwartier duidelijker sprake van de opbouw zoals de staf dat graag ziet;-). Kort na rust was er de voorsprong door een doelpunt van Gerwin. Het was Joran die daaraan voorafgaand de bal afjaagde en de aanval opzette waardoor de bal uiteindelijk bij Gerwin kwam; 2-1. Er volgden een aantal mooie aanvallen over rechts met Sven, Gerwin en Patrick en over links was het ook gevaarlijker. Uit een corner krijgt Marcel de bal bij de 2e paal op zijn slof maar schiet helaas over. Een grotere voorsprong voor BAS blijft uit. ’T Harde is echter een sterk team bleek. Ze wisten gas te geven en persten er ook nog een aantal aanvallen uit. De verdediging onder aanvoering van Karst vocht voor hun leven en wist een heel aantal aanvallen af te slaan en het kostte Karst zelfs een verblijf van 5 minuten langs de zijlijn. Uit een afstandsschot van circa 18 meter weet ’t Harde de gelijkmaker te scoren. Marcel wist nog een bal van de doellijn te werken en in de laatste minuut schoot ’t Harde nog een keer op de paal.

Uiteindelijk een zeer waardevolle oefenwedstrijd voor beide partijen.

Gerwin Schaap

Tim Süter

BAS JO13-1 - HARDE 'T D1: 2 - 2 (1 - 1)

8' doelpunt 0 - 1
26' doelpunt 1 - 1  Tim Süter (-)

32' doelpunt 2 - 1  Gerwin Schaap (-)