Vriendschappelijke wedstrijd
21-8-2010, 10:30 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS D1 laat winst liggen tegen Zwolsche Boys.

Veel meer kansen dan de Zwolsche Boys en wat makkelijk weggeven doelpunten leverden BAS niet de verdiende winst op in deze oefenwedstrijd. Zeker de eerste 20 minuten was BAS de sterkste. Maar belangrijker was hoe in deze wedstrijd de opbouw werd gedaan en gedurende de hele wedstrijd was dat bij vlagen goed gedaan en dat resulteerde in veel aanvallen en kansen. In de tweede helft liet BAS zich soms uit de wedstrijd spelen door te veel met de scheidsrechter bezig te zijn waardoor Zwolsche Boys minder moeite had om overeind te blijven.

Vooraf was met name de opdracht mee gegeven om goed op te bouwen vanuit achter door je op te stellen in driehoeken en ruiten. De posities individueel werden daarbij goed doorgenomen. Joran was vandaag de aanvoerder van BAS D1. Jerry was nog op vakantie en voor de rest was de selectie kompleet en fit.

BAS begon goed en Zwolsche Boys had het daardoor heel moeilijk. Na twee minuten had BAS twee corners en Gerwin was al een keer alleen op de keeper af geweest maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. In de 3e minuut werd het 0-1 nadat Martin met een prachtige steekpass Walid bediende en Walid deze goed benutte. En een paar minuten later zette Karst een aanval op links in en komt de bal via Joran bij Gerwin, die Tim bedient. Tim schiet helaas naast. Na ruim 7 minuten kan Joran op links doorbreken, omzeilt hij de keeper en schiet de bal in het lege doel; 0-2. Twee minuten later weet Zwolsche Boys uit een van de spaarzame aanvallen toch te scoren; 1-2. Vervolgens wordt het meteen 1-3 na een rommelige fase in de 16. Tim heeft een goede assist en Walid kan daardoor beheerst scoren. Verschillende aanvallen en kansen doen zich voor. Een mooi schot met links van Joran wordt net uit de kruising getikt en Walid treft nog een keer de onderkant lat. Vervolgens krijgt BAS toch het deksel op de neus een bal wordt vanaf de 16 over Hessel in het doel geschoten en een paar minuten voor de rest geeft de scheidsrechter een vrije trap weg net buiten de 16 en die wordt knap rechts in het doel geschoten; 3-3 en rust.

Sven kwam er in voor Tim (last van zijn enkel) en Tom kwam er in voor Martin. Ook in de tweede helft werd er zeker in het eerste kwartier goed gecombineerd. Rick bleef sterk in zijn positie en wist met Ruben en Joran gezamenlijk voor mooie aanvallen te zorgen. Ook de opbouw vanaf rechts met Tom goed langs de lijn ging goed. Toch was het weer Zwolsche Boys die via een aanval in het midden, wist te scoren; 4-3. Gelukkig beoordeelde de scheidsrechter nu een aantal vlagsignalen van de tegenstander als foutief. Binnen een minuut wist Patrick de stand gelijk te trekken door een bal rechts in de 16 dicht tegen de achterlijn, prachtig in het doel te schieten. Daarna kwam BAS moeilijk in het spel mede omdat de scheidsrechter te veel aandacht kreeg. Circa vier vrije trappen kreeg Zwolsche Boys nog net buiten de 16 maar deze wisten ze niet te benutten, ook omdat Hessel deze weg werkte. BAS kreeg nog een paar mooie aanvallen, corners en kansen maar 4-4 zou de eindstand blijven.

Walid el Achak

Patrick Woud

Joran Petersen

ZWOLSCHE BOYS D1 - BAS JO13-1: 4 - 4

3' doelpunt 0 - 1  Walid el Achak (Martin Piek)
7' doelpunt 0 - 2  Joran Petersen (-)
11' doelpunt 1 - 2
13' doelpunt 1 - 3  Walid el Achak (Tim Süter)
23' doelpunt 2 - 3
28' doelpunt 3 - 3
35' doelpunt 4 - 3
36' doelpunt 4 - 4  Patrick Woud (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):