BAS JO13-1 - Flevo Boys D2 : 6-3

BAS JO13-1 6 - 3  Flevo Boys D2
13-3-2010, 10:30 uur

De Boodschap is overgekomen!

Na de slechte prestatie van afgelopen zaterdag, stond er nu een oefenwedstrijd op het programma tegen de D2 van Flevo Boys. Dit team staat in de 1e klasse Noord soeverein aan de leiding, dus een tegenstander van formaat.

Met een mokkende Karst van Dijk op de bank, maar die mokt altijd als hij op de bank zit, begon BAS D1 aan de wedstrijd. De grote vraag bij de begeleiding was of de boodschap van de afgelopen trainingen goed was overgekomen. Het enige dat men wilde zien was; inzet, kort dekken, en goede passes. Een duidelijke opdracht, en een mooie test voor de komende competitiewedstrijden, waar het team moet gaan proberen om in de 1e klasse te blijven.

De boodschap was overgekomen, en het team startte fel en gedreven. Gelukkig troffen we vandaag een voetballende tegenstander, waardoor er veel mooie voetbalmomenten mogelijk werden gemaakt. Er was ook weer balans in het team, want de aanvallen kwamen over links en rechts, waar men in de voorgaande wedstrijden steeds alleen de linkerkant gebruikte. Goede combinaties op het middenveld, en een fel verdedigende laatste linie, zorgden voor een speloverwicht. In de 13e minuut kreeg BAS D1 een corner op rechts, waarvoor Joran Petersen zich meldde. Een prima indraaiende bal kwam bij de 1e paal op het hoofd van aanvoerder Yordi (met een i) Schols, die zijn 1e goal van de dag inkopte. In de 18e minuut van de wedstrijd komt Flevo Boys gelijk, doordat de bal niet goed weg werd gewerkt achterin. De bal verdween hoog over de keeper in het netje. De sleurende en altijd hard werkende Niels Mangnus levert in de 29e minuut met een “baggerschot” toch nog de bal voor het doel. Jerry van Lienden neemt deze met de borst aan en schiet de bal achter de keeper. Met 2-1 gingen we de rust in.

De “mokker” kon weer lachen, want hij werd gebracht voor Gerwin, die zijn zitminuutjes moest maken. In de rust werd gehamerd op goede passes, en dezelfde inzet als de 1e helft.

En toen kwam BAS D1 pas echt los. De uitblinker van de training van donderdag, was ook de uitblinker van vandaag. Tim Süter heeft vandaag laten zien dat je door tomeloze inzet en goed spel ook “Speler van de Wedstrijd” kunt worden. Lullig voor Yordi natuurlijk, want met 4 doelpunten scoren, hoor je die titel eigenlijk te krijgen, maar Tim speelde fel, fanatiek, en opbouwend zo goed, dat hij deze titel vandaag kreeg. Het feit dat deze rechtsback vandaag geheel foutloos speelde, telt uiteraard ook mee. De “Man of the Match” passed de bal op Niels in de 34e minuut, en deze weet Yordi met een prima pass te bereiken. Schols schiet de bal aansluitend hoog in de linkerhoek over de keeper heen, en de 3-1 voorsprong is gemaakt. 2 Minuten later speelt Yordi, linksbuiten Joran Petersen in de loop aan. Joran sprint op de keeper af, de trainer kijkt reeds op zijn klokje om de minuut van scoren te bepalen, want in dit soort situaties is Joran genadeloos, en scoort weer eens een “Jorantje”; hoog in de linkerbovenhoek. De trainer had al de 36e minuut in zijn boekje opgeschreven, 4-1. Door een misverstand scoorde Flevo Boys de 4-2. Eigenlijk had de bal vriendschappelijk naar de keeper gespeeld dienen te worden, maar de spits van Flevo Boys was dit ff vergeten. In de 52e minuut nam Ellen Graumans, die weer een verdienstelijke wedstrijd speelde als voorstopper, de corner van links omdat Niels Mangnus er al 2 niet echt lekker genomen had. De bal kwam bij de 2e paal, waar dezelfde Niels prima stond opgesteld. Hij bracht de bal uit de lucht voor naar de verste paal, waar Scholsie uitstekend zijn 2e kopdoelpunt van de wedstrijd binnenwerkte.

Met de kop nog in de wolken van zijn mooie goals, vergat de aanvoerder van de Biddinghuizenaren zijn directe tegenstander af te dekken, waardoor deze met een ietwat gelukkig schot de bal hoog in de kruising kreeg. 7 Minuten later, in de 60e minuut herstelde de centrale middenvelder dit met het mooiste doelpunt van de dag. Een afvallende bal kwam licht stuiterend richting Yordi´s voeten. Hij bedacht zich niet, en loste een schot met de wreef van zijn rechter voet, en de bal verdween knetterhard in het doel. Nog maar eens: Hij schoot met de wreef van zijn RECHTERVOET. Grote klasse en perfect uitgevoerd, voor een speler die tot een paar maanden geleden zijn rechterbeen alleen maar gebruikte als ondersteuning. Eindstand 6-3. Volgende week Unicum D1. Zelfde inzet, zelfde beleving. Komt allen kijken.

Yordi Schols
4x

Joran Petersen

Jerry van Lienden

BAS JO13-1 - FLEVO BOYS D2: 6 - 3

13' doelpunt 1 - 0  Yordi Schols (Joran Petersen)
18' doelpunt 1 - 1
29' doelpunt 2 - 1  Jerry van Lienden (Niels Mangnus)
34' doelpunt 3 - 1  Yordi Schols (Niels Mangnus)
36' doelpunt 4 - 1  Joran Petersen (Yordi Schols)
44' doelpunt 4 - 2
52' doelpunt 5 - 2  Yordi Schols (Niels Mangnus)
58' doelpunt 5 - 3
60' doelpunt 6 - 3  Yordi Schols (-)

Speler van de wedstrijd: Tim Süter