BAS JO13-1 - Lelystad '67 D2 : 0-3

BAS JO13-1 0 - 3  Lelystad '67 D2
13-10-2009, 19:00 uur

BAS D1 verliest in 15 minuten van SV Lelystad “67 D2

Vanavond stond de strijd tussen 2 cursisten van de KNVB opleiding TC III centraal. Simon van Dijk moest het met BAS D1 opnemen tegen John Duijker met zijn SV Lelystad D2. Om 19.00 uur werd er afgetrapt, en om 19.15 uur stond de eindstand op de borden: 0-3. In de 10e minuut beoordeelde Karst een situatie niet goed, en koos om in te stappen waardoor de snelle rechtsbuiten van SV Lelystad een vrije doortocht kreeg richting het doel van BAS, 0-1. In de 13e minuut lieten de BAS verdedigers een afstandschot toe, 0-2. Een slechte verdedigende actie was in de 15e minuut de reden van de simpele 3e goal. In 5 minuten tijd was de wedstrijd beslist. SV Lelystad was zeker niet beter, maar waar BAS D1 in de laatste 4 wedstrijden altijd het overwicht had in de 1e helft, was deze kwaliteit vandaag afwezig. Na het 3e doelpunt herstelde BAS D1 zich, en kreeg grip op de wedstrijd.

In de 2e helft werden er omzettingen gedaan, en werd er gewisseld. Nu was het BAS D1 dat dominant was. Goed positiespel, en prima combinaties leidde jammer genoeg niet tot goals. Kansen waren er wel, vele kansen, heeeelllll veeeelllll kansen. Dat deze niet werden afgemaakt is te wijten aan de slordige wijze waarop de aanvallers omsprongen met deze kansen. Wel moet gezegd dat de Man (?????) of the Match, Mariëlle Degenkamp uitstekend speelde vandaag, en ervoor zorgde dat er vele kansen vanaf de rechterachterlijn, richting spitsen gingen. Haar uitstekende spel, werd niet beloond met een treffer. Ook de gelegenheidsvoorstopper Karst van Dijk verdiend een compliment. Hij liet zien ook in het centrum goed uit de voeten te kunnen.

In de 2e helft liet BAS D1 zien, dat het kwartiertje in de 1e helft een incident was. Complimenten voor de gasten uit Lelystad overigens, die lieten zien niet bang te zijn voor een 1e Klasser, en met veel inzet en strijd de wedstrijd ingingen. De stand laat zien dat ze de terechte winaars van de avond zijn.

Donderdag zal de training weer in het teken staan van de TC III cursisten want dan is bijeenkomst 5 gepland op het trainingsveld van BAS D1. Weer zullen John Duijker en Simon van Dijk, nu aangevuld met Mark Schaap, voor de groep staan. Nu om de training te verzorgen. Misschien weet John de spelers van BAS D1 het scoren bij te brengen. Want dat beheerste SV Lelystad D2 vanavond als beste van de beide teams.

BAS JO13-1 - LELYSTAD '67 D2: 0 - 3