BAS JO13-1 2 - 5 (1 - 2) Almere FC D1
Vriendschappelijke wedstrijd
24-10-2009, 09:30 uur

Wat gebeurt er bij BAS D1 in de rust?

De verslaggever denkt dat de begeleiding wat in de limonade doet, in de hoop dat de spelers beter worden. Dit goedje zal dan wel over datum zijn, want de uitwerking is averechts. In plaats van net zo sterk spelen als in de 1e helft, zakte het hele team in en veranderde het wedstrijdbeeld. In de 1e helft had BAS D1 het overwicht, en in de 2e helft liet men het initiatief aan FC Almere, met alle gevolgen van dien.

Deze oefenwedstrijd stond in het teken van het verbeteren van de opbouw van achteruit. Daar hamerde de begeleiding op tijdens de wedstrijdbespreking. Geen lange ballen, maar een keeper of laatste man die de verdedigers of de middenvelders inspeelt. Dat ging een aantal keren goed, maar ook vaak kwam er weer die “Engelse” bal waardoor er nu middenvelders zijn met chronische nekklachten. BAS D1 had wel het overwicht in de 1e helft, wat al snel tot uiting kwam door een goed in de diepte weglopende “Pupil van Week” Yordi Schols, die de bal al in de 4e minuut over de keeper heenschoot in de rechterbovenhoek. 1-0. Tijdens de spaarzame momenten dat FC Almere bij het Biddinghuizer doel kwam, kreeg men in de 25e minuut een corner. Keeper Rick van Luenen stompte de bal nog weg, maar in de scrimmage voor de goal wist FC Almere toch de bal in het doel te rommelen 1-1. Een minuut later plaatste Jesper Claassen de bal veel te zacht terug op de keeper en de alerte spits van FC Almere maakte dankbaar gebruik van deze actie van de laatste man van BAS, en scoorde de 1-2. Tijd voor de rustbespreking van de goede 1e helft van BAS D1 waarin prima positiespel te zien was geweest, en tijd voor de limonade.

Waarschijnlijk is het hier dus mis gegaan, want BAS DS1 was geen schim meer van de goed voetballende formatie uit de 1e helft. Anne en Jonne kwamen voor Niels en Gerwin, en de prima fluitende scheidsrechter Ripken floot voor de 2e helft. Linksback Karst van Dijk had in de 1e helft de rechtsbuiten van FC Almere geen enkele kans gegeven, dus de fysiek sterke spits werd rechtsbuiten gezet. Dat was wel even andere koek voor van Dijk. Het bleek een slimme zet van de coach van FC Almere, want men kon nu aanvallen over beide flanken. BAS D1 was geen schim meer van de goed spelende ploeg uit de 1e helft. In de 1e minuut na rust werd Ellen eruit gelopen door de snelle spits van FC Almere, en doordat er geen rugdekking was kon hij eenvoudig doorlopen naar het doel, en de 1-3 binnenschieten. Even veerde BAS D1 nog op door een prachtige aanval “over 5 schijven” af te maken en de Anslußtreffer te maken, 2-3. Maar het heilige vuur was weg, FC Almere bleef domineren en BAS D1 kwam niet meer op de helft van de tegenstander. Een fout in de verdediging bracht de Almeerders op een 2-4 voorsprong. Een mindere spelhervatting zorgde 10 minuten voor tijd voor de eindstand van 2-5. De Biddinghuizer coach had nog een discussie over dit doelpunt met de scheidsrechter vanwege een vermeende handsbal, maar dit mocht niet baten en het doelpunt werd goedgekeurd.

Een goede 1e helft en een zwakke 2e helft bracht weer genoeg oefenstof voor de trainingen van komende week op. De spelers denken na over; “hoe het toch komt dat BAS D1 in de 1e helften bijna altijd goed speelt, en dit goede spel in de 2e helften helemaal weg is”. “Slechte wissels van de coach, fout poedertje in de limo, onderschatting van de tegenstanders, of is het iets anders”. Dinsdag weten we meer, want dan komt dit onderwerp uiteraard terug op de training.

De verslaggever.

Jerry van Lienden

Yordi Schols

BAS JO13-1 - ALMERE FC D1: 2 - 5 (1 - 2)

4' doelpunt 1 - 0  Yordi Schols (-)
25' doelpunt 1 - 1
26' doelpunt 1 - 2

30' doelpunt 1 - 3
33' doelpunt 2 - 3  Jerry van Lienden (Yordi Schols)