BAS JO13-1 - OWIOS D1 : 2-0

BAS JO13-1 2 - 0 (1 - 0) OWIOS D1
10-4-2010, 10:30 uur

Een uitstekende teamprestatie!

Met vele nederlagen achter zich, en een aantal belangrijke wedstrijden voor zich, betrad BAS D1 zaterdag het hoofdveld van het Biddinghuizer sportpark om uit te komen tegen OWIOS D1 uit Oldebroek. Vanwege het overlijden van de vader van een speler van OWIOS werd er gestart met een indrukwekkende 1 minuut stilte, waarna er werd begonnen aan de wedstrijd.

In de kleedkamer was het al aan de gespannen koppies te zien, dat er een duidelijke wil was om goed te presteren vandaag. Iedereen lette goed op en was duidelijk scherp, om aan de belangrijke ontmoeting tegen OWIOS te beginnen. De bank was goed gevuld, met Tim Süter, Sven Hoiting. Ook Yordi Schols zat naast de trainer op de bank, met keurig gekapte haren en een liefdestrofee in de nek.

Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van de “parels uit de polder” duidelijk in hun spel te zien, men wilde winnen, om zodoende te proberen uit de gevarenzone te komen. Gezien het speloverwicht in de 1e helft waren deze bedoelingen oprecht, en de vele goed opgezette aanvallen resulteerde in evenzoveel kansen voor de BAS aanvallers. Gerwin “Sheep” Schaap had het vandaag duidelijk goed naar zijn zin, en creëerde ruimte voor zijn medespelers en voor zichzelf, precies zoals hem dat door de technische staf wordt verteld. Deze spits speelde een belangrijke rol in de overwinning vandaag, ondanks dat hijzelf niet scoorde. In de 15e minuut speelde Gerwin zichzelf vrij aan de achterlijn, maar werd daarbij gehinderd door een verdediger van OWIOS die teveel zijn handen gebruikte. Sheep draaide zich vrij waarna hij ten val werd gebracht. De scheidsrechter blies op zijn fluit, en kon maar 1 ding doen…….de bal ging op de stip. Aanvoerder Jesper Claassen nam zijn verantwoordelijkheid, en haalde met een gericht schot de 0 van het scorebord. BAS D1 stond voor met 1-0. In dezelfde minuut viel de tot op dat moment prima spelende rechtsbuiten Jerry van Lienden uit met een enkelblessure. Jammer voor Jerry, want hij was na zijn goede prestatie van afgelopen donderdag bezig aan weer een prima wedstrijd. Sven Hoiting was zijn vervanger. Achterin werd de boel dicht gehouden door gelegenheids rechtsback David Maduro, laatste man Jesper Claassen, voorstopper Ellen Graumans. De linkerkant werd geblokkeerd door de latere “Man of the Match” Karst van Dijk. Net zoals in de wedstrijd in Oldebroek had hij de taak om de watervlugge, en technisch vaardige rechtsbuiten van OWIOS het leven zuur te maken. Net zoals in Oldebroek slaagde van Dijk hierin met vlag en wimpel, waardoor de rechtsbuiten moegestreden de 2e helft op de andere kant ging spelen. Een groot compliment voor Karst, want Robbin is toch het gevaar van OWIOS. De wijze waarop hij veel opruimwerk op het middenveld verrichte vandaag, vooral door vele kopduels aan te gaan en te winnen, deed denken aan één van zijn favoriete Ajacieden; Eyong Enoh. Keeper Rick van Luenen is in de hele 1e helft geen enkele keer in gevaar gekomen, dankzij de uitstekende wijze waarop Jesper Claassen zijn verdediging aanvoerde.

In de rust werden Niels en David gewisseld voor Yordi en Tim. OWIOS had duidelijk een peptalk gehad in de rust, want nu kwamen de Oldebroekers toch vaker op de helft van BAS D1, en creëerde een aantal kansjes. Goed verdedigen, en ook goed keeperswerk van Rick, maakte dat de 0 tot het einde van de wedstrijd kon worden gehouden. Bij vlagen zagen we ook de “oude” Joran weer eens terug. Goed weggestuurd door Karst en Yordi kon hij weer regelmatig zijn passeeracties laten zien. In de 41e minuut werd hij weer in de diepte weggestuurd en met een paar goede bewegingen, en met hoge snelheid wist hij de achterlijn te halen, en de bal voor te geven. Rechtsbuiten Sven liep uitstekend mee naar de 2e paal, waar hij de bal uit de lucht met binnenkant voet onberispelijk tegen de touwen wist te werken. Dat lijkt makkelijk, maar vergt toch een uitstekende techniek. De 2-0 stond op het scorebord. In de 45e minuut kwam David weer terug voor de moegestreden Mariëlle Degenkamp. Deze dame werkte zich weer het “snot voor de ogen” en was moegestreden. Bij Mariëlle is inzet en beleving nooit het punt! OWIOS was nog een aantal malen gevaarlijk, maar kwam nooit dicht bij het Biddinghuizer doel. In de 57e minuut kreeg Gerwin Schaap een publiekswissel, en hij verliet onder groot applaus het veld. Gerwin vindt dat overigens niks, en was weer een beetje “sjaggie” over deze wissel. Nadat de trainer had uitgelegd dat het toch echt positief bedoeld was, kreeg de Biddinghuizer spits weer een glimlach op zijn gezicht.

In de wetenschap dat de rode lantaarn is overgedragen aan SV Zwolle D1, en ook de komende tegenstander WVF D1 verloren heeft, zijn de komende wedstrijden allemaal finales voor BAS D1. Kom de meiden en jongens aanmoedigen, want ze strijden op dit moment voor elke meter en elke kans.

Sven Hoiting

Jesper Claassen

BAS JO13-1 - OWIOS D1: 2 - 0 (1 - 0)

15' doelpunt 1 - 0  Jesper Claassen (-)

41' doelpunt 2 - 0  Sven Hoiting (Joran Petersen)

Speler van de wedstrijd: Karst van Dijk