BAS JO13-1 - Unicum D1 : 1-3

BAS JO13-1 1 - 3 (1 - 2) Unicum D1
20-3-2010, 09:30 uur

Uitstekend weerstand gegeven tegen Unicum D1

Na afgelopen donderdag een “stress”training te hebben gekregen, waarin de aandacht werd gegeven aan inzet en beleving, begonnen de spelers en speelsters van BAS D1 gemotiveerd en goed geconcentreerd aan de wedstrijd, tegen het op de 4e plaats geklasseerde Unicum D1. BAS D1 is de rode lantaarndrager in de competitie, maar dit verschil op de ranglijst was zeker niet te zien in de wedstrijd.

In de uitwedstrijd in Lelystad werd BAS D1 nog verslagen op alle fronten. Eindstand 5-1 in het voordeel van Unicum D1. De Lelystedelingen lieten daar zien over de juiste motivatie en felheid te beschikken om duels te winnen, en wedstrijden te beslissen. In de training op donderdag, en in de wedstrijdbespreking is daar veel aandacht aan gegeven. BAS D1 was goed voorbereid op de “strijd” die men moest leveren om tegen Unicum een goed resultaat neer te zetten. Een scherpe warming up, en een peptalk van de trainer zorgde voor strakke koppies, die klaar waren voor het begin van de strijd.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Djamie Vermeer blies, om klokslag half 10 op zijn fluit, en het schouwspel was begonnen. Direct nam BAS D1 het heft in handen, en al in de 2e minuut kwam de bal via een ingooi in de voeten van voorstopper Ellen Graumans. Zij bediende de slim vrijgelopen Yordi Schols met een prima pass, en deze centrale middenvelder schoot van een metertje of 20, de bal achter de keeper van Unicum. 1-0 voor BAS D1, en na het doelpunt van vorige week, scoort Schols weer met rechts. Een uitstekend begin dus. Helaas duurde de voorsprong niet lang, want in de 4e minuut werd de bal niet goed uit de verdediging weggewerkt, en kon Unicum gelijk komen door een goed gemikt afstandschot in de verre hoek. Na dit doelpunt was Unicum duidelijk de betere ploeg. Goede individuele kwaliteiten, en prima positiespel brachten een aantal kansen. De goed keepende Rick van Luenen hield echter zijn doel schoon. Door een communicatiefout in de 21e minuut, kon de oplettende spits van Unicum met een “vies” doelpunt, de 1-2 inschieten. Hiermee werd het strijdplan van de begeleiding van BAS D1 in de war geschopt, maar kansloos waren we zeker niet. Unicum bleef aanzetten, maar gelukkig bleef deze stand tot de rust op het scorebord staan.

In de rust werd het team klaargepraat voor de 2e helft. Joran kwam in het veld voor Ellen, en Jerry maakte plaats voor Mariëlle. In de 2e helft was het BAS D1 dat een licht overwicht had op de wedstrijd. De strijd werd geleverd op het middenveld waardoor beide teams weinig kansen kregen. Jesper Claassen wist met een hard schot nog een keer de lat te raken, maar de afvallende bal was helaas niet voor een BAS speler, zodat Unicum rustig uit kon verdedigen. In de 40e minuut was het “houtwerk” wel gunstig gezind voor de Unicum aanvaller. Rick van Luenen werkte de bal prima via de paal uit het doel. De goed oplettende linksbuiten van Unicum maakte goed gebruik van de hem geboden ruimte, en tikte simpel de eindstand in de geschiedenisboeken. 1-3 lijkt een gemakkelijke overwinning voor Unicum, maar gezien de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen, gaf een gelijkspel een beter beeld van de wedstrijd. Het Team was de “Man of the Match” vandaag. Niemand stak er echt bovenuit, maar allemaal hebben ze “stinkend” hun best gedaan.

Van te voren wisten we dat een grote club als Unicum gewoon meer kwaliteit in het team heeft, dan de “Parels van de Polder”. Punten tegen Unicum zouden bonuspunten zijn geweest. De echte punten zullen we de komende wedstrijden moeten gaan halen. Dan wachten ons de mededegradatiekandidaten CSV, OWIOS, VVOG, en WVF. Met dezelfde inzet, beleving, en wil, zullen dit spannende potjes gaan worden, waar veel, heel veel te halen is voor BAS D1.

Yordi Schols

BAS JO13-1 - UNICUM D1: 1 - 3 (1 - 2)

2' doelpunt 1 - 0  Yordi Schols (Ellen Graumans)