Zwolle SV D1 4 - 1  BAS JO13-1
6-3-2010, 12:00 uur
De Marslanden, Hyacinthstraat 66 Zwolle

Verkeerde Tas – Slappe Hap - Muiterij

Spits Gerwin Schaap zag na het openen van de voetbaltas, dat hij niet de juiste had meegenomen uit het ballenrek van BAS Voetbal, waarna hij de wedstrijd uiteraard op de bank moest beginnen. Door een meedenkende ouder waren er al voetbalschoenen geregeld voor de spits, en deze werden in de tas van de trainer verborgen om, wanneer nodig Gerwin toch te laten spelen deze dag. Door deze blunder van de spits, moest het strijdplan en de opstelling gewijzigd worden, en moest Yordi Schols in de spits starten. Niet echt zijn favoriete positie.

SV Zwolle had zich versterkt met een speler, maar had zich ook sterk verbeterd in de winterstop. Een gemotiveerd team dat met volle inzet en beleving aan de wedstrijd begon, maakte duidelijk aan de Biddinghuizenaren dat inzet een heel belangrijke factor is in het voetballen. Met goed combinatiespel en gedreven uitgevoerde aanvalsacties bleven de Zwollenaren maar komen. In de 10e minuut werd het resultaat al omgezet in een doelpunt. Slap uitverdedigen van de BAS defensie bracht de bal in het centrum voor de 16, waarna een afstandsschot ongelukkig over Biddinghuizer goalie in het net verdween. Toch hield men redelijk stand, maar het verschil aan inzet en beleving, maakte ook het verschil in de wedstrijd duidelijk. Voetballend was BAS D1 zeker niet de mindere. In de 21e minuut kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan de tegenstander. De aanvoerder kwam tot stilstand tijdens de aanloop, waarop de muur terugliep. Toch vervolgde hij zijn aanloop welke in het doel belande. Een discussie volgde met de scheidsrechter, maar dat is nog nooit tot een veranderende mening gekomen, dus dit dubieuze doelpunt telde.

David had moeite met zijn luchtwegen, dus werd hij gewisseld voor Joran. Gerwin, de tasvergetende spits van BAS D1, kreeg de opdracht om zich om te gaan kleden, en de mededeling dat er schoenen in de tas van de trainer zaten voor hem. Na mokkend op de bank te hebben gezeten, kwam er weer een glimlach op zijn gezicht. Nu was er sprake van muiterij, want Yordi S. zette het team zodanig neer dat hijzelf niet meer in de spits stond. Nadat de trainer dit had hersteld, mokte hij nog een tijdje door. De trainer verklaarde na afloop de actie van de aanvoerder wel te begrijpen, omdat het volgens hem een “Slappe Hap” was, maar het kan natuurlijk niet getolereerd worden door de begeleiding. In de 29e minuut kon SV Zwolle weer van ver aanhalen, nadat de bal er achterin niet werd uitgewerkt, en ging BAS D1 met 3-0 richting de kleedkamer.

In de kleedkamer werd er gesproken over inzet en beleving. “SV Zwolle heeft 11 fanatieke spelers in het veld die willen winnen” sprak de trainer, “en wij maar 8.” ”Wanneer de tegenstander gelijkwaardig is, betekent dat dus verlies!” Met die mededeling ging men weer het veld in, maar het “geloof” was er niet meer. Toch scoorde BAS D1 in de 32e minuut de 3-1 na een corner van Niels Mangnus. Dat SV Zwolle in de 60e minuut nog de gelijkmaker van de 2e helft maakte is slechts belangrijk voor de geschiedenisboeken.

Jammer, dat niet alle spelers begrijpen dat inzet de sleutel is voor goede prestaties, en helemaal jammer voor de “Speler van de Wedstrijd” aan BAS zijde, Ellen Graumans, die wel laat zien wat inzet en beleving is. Ellen speelde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Maar wat heb je daaraan als je met een 4-1 nederlaag van het veld stapt.

“Zou Gerwin nog eens een verkeerde tas meenemen in zijn net beginnende voetbalcarričre?”

Yordi Schols

ZWOLLE SV D1 - BAS JO13-1: 4 - 1

12' doelpunt 1 - 0
21' doelpunt 2 - 0
29' doelpunt 3 - 0
32' doelpunt 3 - 1  Niels Mangnus (-)