Zwart Wit '63 D1 3 - 1  BAS JO13-1
27-2-2010, 08:45 uur
Sportpark Parkweg, Parkweg 0 Harderwijk

1e wedstrijd na de lange Winterstop

Het had lang geduurd, maar eindelijk was het dan zover, en konden we beginnen aan de 1e echte wedstrijd in het nieuwe jaar. Met de afwezigheid van Mariëlle, die ergens op een berg op de lange latten stond, begonnen we met een fitte selectie aan de wedstrijd tegen de “Angstgegner” Zwart Wit uit Harderwijk. Angstgegner omdat we elkaar al 2 keer eerder troffen dit seizoen. De 1e bekerwedstrijd werd BAS D1 genadeloos met 12-1 terug naar de polder gestuurd, en de competitiewedstrijd in Biddinghuizen was met een 5-4 overwinning net lang genoeg om de punten in Biddinghuizen te houden. Maar ook in deze wedstrijd heeft de Harderwijker club laten zien over uitstekende individuele kwaliteiten te beschikken. Voor Zwart Wit valt te hopen dat ze deze 1e jaarsselectie bij elkaar kunnen houden, maar de altijd aanwezige scouts zullen die droom niet uit laten komen.

Nu begon Zwart Wit in een goede organisatie direct druk te zetten op de Biddinghuizer verdediging. Deze hield eigenlijke de hele wedstrijd goed stand, want echte voetbalacties in en om het 16 metergebied heeft Zwart Wit niet kunnen laten zien, vanwege de halsstarrige manier van kort verdedigen door de BAS verdediging. Uiteindelijk heeft Zwart Wit gewonnen door het uitstekend benutten van de afvallende ballen, die hoog boven de BAS goalie in het net werden geschoten. Complimenten voor deze doelpunten, maar toch ook complimenten voor de verdediging van de Biddinghuizenaren, die het de aanvallers niet toelieten dicht bij het doel te komen.

Zwart Wit kwam in de 10e minuut op voorsprong doordat de beste speler van de Harderwijkers, de linksbuiten, een prima passeerbeweging maakte waardoor hij zich vrij kon maken voor d4 voorbereiding van het 1e doelpunt. Direct na de aftrap, gaf Gerwin Schaap een steekbal op Jerry van Lienden die direct op zijn doel afging, en de bal achter de Zwart Wit keeper in het doel plaatste. Daarna werden in de 40e en 47e minuut nog de 2-1 en de 3-1 ingeschoten, na langdurige druk op het doel van BAS D1. Door de individuele kwaliteiten van Zwart Wit speelde het spel zich in de 2e helft voornamelijk af op de helft van BAS D1, en de zelfde kwaliteiten maakte Zwart Wit tot terechte winnaar van de dag.

Jerry van Lienden

ZWART WIT '63 D1 - BAS JO13-1: 3 - 1

10' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 1 - 1  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)