Hierden D1 3 - 0 (0 - 0) BAS JO13-1
12-12-2009, 10:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Het zijn wel knokkers hoor!!

Vroeg uit de veren, om op tijd in Hierden aanwezig te zijn voor de wedstrijd tegen de plaatselijke D1. Een stoet auto´s ging op weg naar Hierden, en aangekomen op het mooie Hierdense sportpark begon BAS D1 aan de wedstrijdbespreking in kleedkamer 2. Vorige week was het Gerwin Schaap opgevallen dat de trainer zijn huiswerk niet goed had gemaakt. Het viel hem op dat de tegenstander op de tekening van de trainer, maar 10 spelers had!! Goed opgelet Sheeppie! De trainer had een nieuw vel gemaakt, en nu was het wel goed volgens BAS D1. De standaardsituaties werden doorgesproken, en iedereen was weer op de hoogte van de taken van vandaag.

Rick van Luenen, begon geblesseerd aan de wedstrijd, maar tijdens de warming up bleek dat hij toch in staat was om aan de wedstrijd te beginnen. Een voorbeeldige instelling van deze jonge keeper. Voor alle zekerheid werd Hessel Bregman gevraagd om, voor het geval dat Rick teveel last zou krijgen, plaats te nemen op de bank van BAS D1. Hessel had daarvoor met BAS D2, Hierden D2 verslagen met 2-4.

De aftrap begon, en waar Hierden in de heenwedstrijd in Biddinghuizen veel ruimte liet tussen de linies speelde men nu erg compact, dus dicht op elkaar. Hierden was de betere partij, maar doordat het blok van BAS D1 erg goed stond, kwam Hierden maar zelden door dit hardnekkige BAS blok heen. Een aantal keren lukte het de Hierdenaren om de sterke spits te bereiken. Maar daar stond de “Man of the Match” Rick van Luenen, en die had zich voorgenomen geen doelpunten tegen te krijgen vandaag. Een aantal keren kwam hij uitstekend uit zijn doel en strekte zijn “lange” lijf goed uit, om de bal voor de voeten van de sterkste Hierdenaar weg te pakken. In de eerste helft zag de scheidsrechter helaas niet dat Yordi Schols in het strafschopgebied werd neergehaald. Hiermee was BAS op voorspong gekomen, en dan krijg je een heel andere wedstrijd. Hierden had wel de meeste aanspraak op een voorsprong, echter de goede reddingen en een prima blok ver van eigen doel, maakte dat het met rust 0-0 stond.

Helaas ging het niet meer met Rick, hij had teveel last van zijn bovenbeen, en dus ging Hessel warmlopen om de 2e helft het BAS doel te gaan verdedigen. Sven Hoiting en Mariëlle Degenkamp, maakten plaats voor Joran Petersen en Ellen Graumans. Het was koud en we bleven op het veld in de rust, en daarom had Hierden in plaats van “koude” limo, warme thee voor de spelers in de rust. De puntjes werden nog even op de i gezet door de begeleiding, en de uitstekend fluitende scheidsrechter floot voor de aftrap van de 2e helft.

Voetbal is vaak een oneerlijk spelletje. Ondanks dat de Biddinghuizenaren in de 1e helft goed stand hielden, en goed georganiseerd verdedigden, lukte het de Hierdenaren nu al heel snel om wel door de BAS defensie te snijden. Met een prima afstandschot stond het hierdoor 1-0. Een verdiende voorsprong dat wel, maar wanneer je fan bent van BAS D1, is het zuur. Twee minuten later was het weer Hierden dat gelukkig op een 2-0 voorsprong kwam. Hessel had in 1e instantie de bal uitstekend gered, maar de afvallende bal kwam niet voor een BAS voet, maar voor een vrijstaande Hierdenaar. Dat Hierden in de 42e minuut ook nog de 3-0 maakte, ach dat maakt dan niets meer uit.

BAS D1 heeft vandaag verloren van de “betere” ploeg. Maar BAS D1 laat elke wedstrijd wel zien dat men nooit opgeeft, en dat men tot het gaatje doorgaat om te kunnen scoren. In het voetbal gaat het niet altijd om de uitslag, maar vooral om het verbeteren van het spel en van de voetbalkwaliteiten. En wanneer we dan naar de ontwikkelingen van BAS D1 kijken ziet het er veelbelovend uit. De verslaggever denkt dan ook dat de, altijd aanwezige toeschouwers na de korte winterstop, een veel beter BAS D1 op de velden kunnen zien. Het doel van BAS D1 is om zich in de 1e klasse te handhaven. En deze groep kan dat zeer zeker voor elkaar krijgen.

Het zijn knokkers hoor, en “Parels van de Polder” geven nooit op!

HIERDEN D1 - BAS JO13-1: 3 - 0 (0 - 0)