BAS JO13-1 - Go Ahead K. D1 : 0-6

BAS JO13-1 0 - 6 (0 - 1) Go Ahead K. D1
5-12-2009, 10:30 uur

Wow, wat een 1e helft!!

De coach had een brief uit Spanje gekregen van de Sint, met daarop de wedstrijdbespreking. Sinterklaas heeft er duidelijk kijk op, want BAS D1 begon uitermate goed aan de 1e helft.

Het blok werd neergezet, en direct vanaf de aftrap schoof het blok op tot de middenlijn. Precies zoals was afgesproken. Go Ahead Kampen had weinig te vertellen in de 1e helft, en de spaarzame momenten dat ze in de buurt kwamen van keeper Rick van Luenen, zijn echt op 1 hand te tellen. En dus had Rick het vreselijk koud in de 1e helft, maar in de rust bracht vader Alfred nog wat kleren. Wel was het Go Ahead dat de score al in de 7e minuut opende na een snelle counter. De spits maakte prima af en BAS D1 stond op achterstand. Maar het spelbeeld bleef hetzelfde, en de wedstrijd bleef zich afspelen rond de middenlijn en op de helft van de tegenstander. De BAS-sers knokten als leeuwen, en vochten verschillende duels uit op het veld. De duels waren zo fel dat Ellen Graumans er even uit moest, nadat ze in plaats van een kopbal een “neusbal” gaf. Plassen bloed lagen voor de BAS dug-out, en het bloed bleef maar stromen. Na enige tijd werd het toch weer droog in het neusgebied van Ellen, en kon “bikkel” Ellen het veld weer in. In de 20e minuut kreeg Jerry van Lienden een keiharde schop, waardoor hij niet verder kon. Vreselijk jammer, omdat Jerry bezig was aan zijn beste wedstrijd van het seizoen. Goed vrijlopend, en ruimte makend voor zijn medespelers. Gerwin “Sheep” Schaap kwam er in voor hem. En dat vond Gerwin niet erg, de glimlach stond gelijk weer op zijn gezicht. Zo´n bank is ook niets voor Gerwin.

Uiteraard heeft BAS D1 met 6-0 verloren, en uiteraard is dat niet leuk, maar de 1e helft was zo goed, dat we daar naar moeten kijken. Want Go Ahead is gewoon het sterkste team van de competitie, en wanneer men niet geteisterd wordt door blessures of ander leed, zullen ze uiteindelijk met het kampioenschap aan de haal gaan. BAS D1 kreeg ook de complimenten van de trainer van Go Ahead D1, voor de verrichtingen in de 1e helft.

In de 1e minuut van de 2e helft gooide Go Ahead D1 de wedstrijd op slot door de 0-2 te maken. Daarna was het over bij BAS D1, en kon het niveau van de 1e helft niet meer gehaald worden. Want de 1e helft was grote klasse, en daar moet de Biddinghuizenaren toch moed uit putten.

Wanneer het weer het toelaat gaan we volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop spelen in en tegen Hierden. Dit team speelde gelijk tegen VVOG D1, en is bezig aan een goede reeks. BAS D1 heeft vandaag een goede 1e helft laten zien. Wat zal er gebeuren wanneer ze dit ook in de 2e helft kunnen. Hopelijk zullen we dat volgende week weten.

BAS JO13-1 - GO AHEAD K. D1: 0 - 6 (0 - 1)