BAS JO13-1 - VVOG D1 : 3-4

BAS JO13-1 3 - 4 (1 - 2) VVOG D1
7-11-2009, 10:30 uur

3e Nederlaag op rij! Crisis bij BAS D1?

Absoluut niet, want ondanks de 3-4 nederlaag op VVOG D1 roemde de begeleiding de inzet en de vechtlust van het team. Knokkend voor elk duel probeerden de spelers van BAS punten te pakken. Echter een fout van de keeper en een minuut later gevolgd door een twijfelachtige penalty, voorkwamen dat BAS D1 punten pakte in deze wedstrijd. Punten die men gezien het wedstrijdbeeld absoluut verdiende. Jammer genoeg hoort dit ook bij het leerproces.

VVOG uit Harderwijk kwam met een fysiek sterke ploeg naar Biddinghuizen en begon fel aan de wedstrijd. “De parels van de polder” boden goed weerstand. Een hoge bal met veel effect werd niet goed beoordeeld door de verder goed spelende Ellen Graumans, en een hard afstandsschot bracht de Harderwijkers op een 0-1 voorsprong. BAS D1 was wakker en trok het spel langzaam naar zich toe. Geen van beide teams had het echte overwicht in deze fase van de strijd, dus speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Doordat de spelbepalers van BAS D1 scherp werden gedekt, complimenten dus voor de middenvelders van VVOG, kon BAS D1 hier de kwaliteiten niet laten zien, en zagen we weer veel lange en diepe ballen. Een vrije trap op de achterlijn in de 14e minuut, werd goed door Niels Mangnus voorgezet. ”Slimme” Niels nam direct positie in voor de afvallende bal. Die kwam dan ook voor zijn voeten, en snoeihard schoot hij het mooiste doelpunt van de dag in de verre hoek, en bracht daarmee de ploegen weer op gelijke hoogte. In de 22e minuut kwam de rechtsbuiten en tevens beste VVOG-er uit de rug van linksback Karst van Dijk, en bereidde hiermee de 1-2 voorsprong voor. Kort daarna zou Karst het veld verlaten, na zijn pols te hebben gekneusd in een pittig duel met dezelfde rechtsbuiten. Hierdoor kon Jerry van Lienden al voor de rust zijn entree maken in het team.

In de rust werd er goed gesproken over de strijdwijze van de 2e helft. Iedereen liet zien te willen winnen, en BAS D1 nam direct de touwtjes in handen. Dit resulteerde in de 38e minuut in een vrije trap op 20 meter recht voor het Harderwijker doel. Het doel was te hoog voor de keeper. Yordi Schols weet als geen ander hoe je met dit soort kansen om moet gaan. Een prachtig gemikte bal belandde hoog en onhoudbaar in het net. De 2-2 was gemaakt, en alles leek erop dat dit niet het laatste BAS doelpunt zou zijn. De puik keepende Rick van Luenen schatte in de 46e minuut een afstandschot verkeerd in, waardoor hij VVOG aan een gemakkelijke 2-3 voorsprong hielp. En toen de scheidsrechter in dezelfde minuut ook nog een penalty cadeau gaf aan VVOG, was het met een 2-4 achterstand een “mission impossible” geworden voor de hard knokkende formatie van Maassen, van Someren, en van Dijk. Grote complimenten voor het team dat het niet bij de pakken neer ging zitten, maar dat het gewoon doorging op jacht naar een doelpunt, en misschien zelfs naar punten.

Sven Hoiting had het moeilijk na de penalty en werd in de 50e minuut gewisseld voor D2-er Walid El Achak. Sven heeft nu geleerd dat ook een scheidsrechter fouten kan maken. De volgende keer weet, deze prima verdediger, hier ongetwijfeld beter mee om te gaan.

BAS D1 bleef maar druk zetten op het Harderwijkse doel, en de tot dan toe ongelukkige spits Gerwin Schaap gaf “eindelijk” een steekpass op de wegsprintende Joran Petersen. Een prima kaats volgde en Gerwin plaatst de bal goed langs de keeper. De 3-4 was gemaakt. Dit was in de laatste minuut van de wedstrijd, en de tijd was gewoon te kort om nog langszij te komen in deze wedstrijd. 5 Minuten extra en dit was zeker gebeurt. Gebrek aan “geluk”, maar ook het verspelen van veel kansen en mogelijkheden, waren de oorzaken van deze nederlaag.

Na 3 verliespartijen zal de Biddinghuizer ploeg nu alle zeilen moet bijzetten om weer punten te gaan pakken om maar niet in de, zo gevreesde, gevarenzone op de ranglijst te komen. Met de inzet en instelling zit het wel goed bij BAS D1. Volgende week naar Zwolle om daar tegen de D1 van Be Quick te gaan spelen.

Heeft BAS D1 dan wel kans op punten??????

BAS D1 heeft tegen alle teams in de competitie kans op punten!!

Gerwin Schaap

Yordi Schols

Niels Mangnus

BAS JO13-1 - VVOG D1: 3 - 4 (1 - 2)

8' doelpunt 0 - 1
14' doelpunt 1 - 1  Niels Mangnus (-)
22' doelpunt 1 - 2

38' doelpunt 2 - 2  Yordi Schols (-)
46' doelpunt 2 - 3
46' doelpunt 2 - 4
60' doelpunt 3 - 4  Gerwin Schaap (Yordi Schols)