OWIOS D1 3 - 2 (1 - 2) BAS JO13-1
31-10-2009, 10:00 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

BAS D1 verliest van OWIOS D1

Hoe kwam het toch dat een prima voetballend team als BAS D1 zo in de problemen is gekomen tegen een redelijke ploeg als OWIOS D1. Dat vroegen de begeleiders zich zeker af op de terugweg naar Biddinghuizen nadat BAS D1 met 3-2 had verloren. OWIOS speelde met het hart, fel en gemotiveerd. Maar ook BAS werkte hard dus aan de inzet lag het niet.

In de 7e minuut liep de linksbuiten van OWIOS uit de rug van een verdediger, en scoorde het 1e Oldebroekse doelpunt. OWIOS had het overwicht in deze fase van de strijd. In de 12e minuut een corner voor BAS D1. Niels Mangnus legde de bal weer eens perfect voor, en de bal belandde bij de 2e paal, waar Yordi Schols keurig de bal uit de lucht in het doel roste en daarmee de gelijkmaker scoorde. Een communicatiefout tussen Sven en Jesper Claassen, in combinatie met een slappe bal, was genoeg voor de rechtsbuiten van OWIOS om de bal te veroveren en de keeper te verschalken, 2-1 voor OWIOS.

In de rust kwam Tim Süter erin voor Sven. Tim had meer grip op de rechtsbuiten Robbin, en deze verkaste dan ook snel naar de andere kant,waar hij op visite ging bij Karst van Dijk. Dit waren mooie duels, waar het talent van Oldebroek grote moeite mee had. In de 34e minuut komt Yordi weer oog in oog met de keeper, na een prima solo waarin hij zichzelf vrijmaakte, en rond prima af in de verre linkerhoek, waarmee het weer gelijk was.
Ondanks dat de rechtsbuiten van OWIOS het moeilijk had, heeft deze speler het talent en inzicht om toch gevaarlijk te blijven. In de 44e minuut resulteerde dat in de eindstand na weer een communicatiefout in de BAS verdediging. 3-2 voor OWIOS. Kun je niks van zeggen, maar een gelijkspel had er ook ingezeten.

Yordi Schols

OWIOS D1 - BAS JO13-1: 3 - 2 (1 - 2)

7' doelpunt 1 - 0
12' doelpunt 1 - 1  Yordi Schols (-)
20' doelpunt 2 - 1
34' doelpunt 2 - 2  Yordi Schols (-)