BAS JO13-1 - CSV '28 D1 : 5-1

BAS JO13-1 5 - 1 (2 - 1) CSV '28 D1
17-10-2009, 10:30 uur

BAS D1 wint verdient van CSV D1

De reis naar Biddinghuizen had de gasten uit Zwolle duidelijk geen goed gedaan. Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat CSV geen winstaspiraties had vandaag. Direct na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Eddy de Gier nam BAS D1 de regie over de wedstrijd. De spelbedoeling van BAS was duidelijk; op de helft van de tegenstander spelen en ver van het eigen doel blijven verdedigen. Vooral in de 1e helft werd dit goed nageleefd, en liet BAS D1 zien dat ze goed in de taak konden voetballen.

Mooie combinaties van achteruit brachten de aanvallers van BAS regelmatig voor de goed keepende Zwolsche doelman. Ook de diepe bal kwam regelmatig voor in de opbouw van BAS D1, dus de trainer en begeleiders waren al snel tevreden met het vertoonde spel. Nu de doelpunten nog. In de 13e minuut liet Niels Mangnus zien dat je zonder bal ook erg belangrijk kan zijn. Hij liep erg goed vrij bij een ingooi en zette daarna druk op de verdediger, die niets anders kon dan door het midden uitverdedigen (hij had waarschijnlijk de voetbalregels niet goed gelezen, want uitverdedigen door het midden is dodelijk). Yordi Schols stond prima opgesteld op de penaltystip, en plaatste de bal goed in de linkerhoek, 1-0 voor BAS D1. BAS D1 bleef sterk, en heel af en toe kwam CSV in de buurt van de goed keepende Rick van Luenen. Een corner in de 19e minuut bracht CSV de gelijkmaker, doordat de BAS defensie weer eens stond te slapen bij een afvallende bal, die daarop simpel werd ingeschoten. “Daar zal wel op getraind gaan worden”, hoorde je de toeschouwers al roepen. Jesper Claassen had goed opgelet in de wedstrijdbespreking, en gaf in de 21e minuut een diepe bal op de goed weggesprinte Gerwin Schaap. Schaap herstelde zijn gemiste kans van een paar minuten daarvoor, door goed over de keeper in te schieten. Met een 2-1 voorsprong gingen de spelers richting de kleedkamer.

“De trainer moet eruit”, waren de woorden van de gewisselde Karst van Dijk en Sven Hoiting. Mokkend hadden ze aangehoord dat ze gewisseld zouden worden voor Mariëlle Degenklamp en Jonne de Leeuw. In de kleedkamer werd Gerwin er nog even op gewezen dat hij de laatste man op moest zoeken. Dit hadden de begeleiders nog maar 17.000 keer tegen hem gezegd, maar nu lijkt het erop dat het kwartje gevallen is. Sheep begrijpt het, en ging helemaal “los”. Het mooiste doelpunt van de dag kwam dan ook van de “Man of the Match” Gerwin. Een iets achter hem geplaatste voorzet van Jerry van Lienden kon hij maar op 1 manier spelen, en wel achter zijn standbeen langs. Gerwin tikte de bal prachtig op deze wijze langs de keeper, 3-1. De Zwollenaren waren gebroken, en kwamen niet meer in het spel voor. Niels kreeg nog een corner in de 53e minuut, die weer eens prima door aanvoerder Yordi werd binnengekopt waarmee de stand op 4-1 werd gebracht. En in de 54e minuut bracht Gerwin met een goede steekpass Joran Petersen in stelling die de eindstand binnenschoot op een voor hem kenmerkende manier, dus links in de bovenhoek.

De inzet en de teamspirit was vandaag uitstekend. Het lijkt erop dat de “parels van de polder” hun draai gevonden hebben. 10 punten uit 7 wedstrijden en een gedeelde 6e plaats in de competitie laten het doel zien waar de nieuwkomers in de 1e klasse graag de competitie willen eindigen. Hoewel er een paar zijn die een nog hoger doel hebben! We zijn benieuwd.

Aankomende week hebben we op donderdag een toernooi bij Zwolsche Boys, en op zaterdag staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Almere op het programma.

Yordi Schols

Gerwin Schaap

Joran Petersen

BAS JO13-1 - CSV '28 D1: 5 - 1 (2 - 1)

13' doelpunt 1 - 0  Yordi Schols (-)
19' doelpunt 1 - 1
21' doelpunt 2 - 1  Gerwin Schaap (Jesper Claassen)

32' doelpunt 3 - 1  Gerwin Schaap (Jerry van Lienden)
53' doelpunt 4 - 1  Yordi Schols (Niels Mangnus)
54' doelpunt 5 - 1  Joran Petersen (Gerwin Schaap)

Speler van de wedstrijd: Gerwin Schaap