BAS JO13-1 - Zwolle SV D1 : 2-0

BAS JO13-1 2 - 0 (0 - 0) Zwolle SV D1
3-10-2009, 10:30 uur

Dominant BAS D1 laat zien over veel klasse te beschikken!

Met 13 fitte en gretige spelers in de kleedkamer begon BAS D1 aan de wedstrijdvoorbereidingen voor de wedstrijd tegen SV Zwolle D1, dat samen met de Biddinghuizenaren in de onderste regionen van de ranglijst te vinden is. Om afstand te nemen van de onderste plaatsen en om handhaving in de 1e klasse zeker te stellen, dus een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams.

De wedstrijdbespreking stond in het teken van concentratie en inzet. Goede gesprekken in de kleedkamer dus, met spelers die hun mondje durven te roeren. BAS D1 gaat steeds beter om met de wedstrijden, en ze leven er goed naartoe. Ook in het gastenboek op de website van BAS D1 spreken ze een goed woordje mee.
www. basd1.basvoetbal.nl.

De teamafspraken zitten goed in de Biddinghuizer koppies daar hoeft de begeleiding zich geen zorgen meer over te maken, want BAS D1 begon fel en agressief aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen, en de wedstrijd speelde zich gedurende het eerste gedeelte vooral af op de helft van SV Zwolle. De foutloze Jesper Claassen, en de excellerende Jonne de Leeuw heersten in het hart van de verdediging van BAS. Ver van het doel af spelend zoals was afgesproken, werd de prima keepende Rick van Luenen niet door de BAS defensie in problemen gebracht. Het begin van een goed resultaat was daarmee zichtbaar, want zonder goede verdediging - geen goed resultaat. Het uitstekende veldspel bracht helaas weinig mogelijkheden tot scoren. Wel was de opbouw goed en werden de spitsen geregeld in stelling gebracht. Maar de defensie van SV Zwolle hield goed stand, waardoor beide teams met de brilstand op het scorebord richting de kleedkamers gingen.

Het viel de spelers op dat de begeleiding zo “glunderde”. En dat was ook de teneur van de bespreking. Grote tevredenheid met het vertoonde spel was de oorzaak van de lachende begeleiders. Uiteraard ook wat kritiek op de overbodige loopacties en het gemis aan kansen. Maar dat zou in de 2e helft even worden rechtgetrokken. De “oude” Mangnus kwam erin, en samen met de onnavolgbare Joran Petersen zou BAS D1 het goede spel om gaan zetten in doelpunten.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Vermeer floot af voor de 2e helft, en toen kwam ………………….…….SV Zwolle?? BAS D1 was de controle over de wedstrijd kwijt, en gedurende 10 minuten kwamen de Zwollenaren regelmatig in de buurt van het 16 metergebied. Dankzij de verdedigers ging de bal er niet in, maar een achterstand hing even in de lucht. Na 10 minuten herpakte BAS zich en kwam er weer overwicht in de wedstrijd. Een aantal malen stapte de centrale verdedigers mee op het middenveld en direct was er gevaar. Tot 2x toe kwam Jesper Claassen tot een afstandschot die beide jammerlijk het doel misten. Ook Jonne de Leeuw liet zich vaak op het middenveld zien nadat hij de bal weer eens had veroverd op de spits van Zwolle. SV Zwolle wisselde daardoor veel op de spitspositie, maar geen van de spitsen kwam langs de “Man of the Match” de Leeuw. Het spel was weer in handen van BAS, en in de 42e minuut was het dan eindelijk raak. Yordi Schols speelde zichzelf op de rand van het 16 meter gebied vrij, en loste een afstandsschot die prachtig hoog in het doel van de overigens goed keepende Zwolse doelman verdween. De brilstand was van het scorebord, en BAS D1 leidde de wedstrijd met 1-0. De ban was gebroken, en SV Zwolle was geslagen. In de 56e minuut solode Gerwin Schaap door het hart van de defensie richting het doel. Mariëlle Degenkamp stond aan de rechterkant kant van doel goed vrij, maar Schaap besloot de laatste man en de keeper zelf te omspelen, en maakte hiermee duidelijk over uitstekende spitseigenschappen te beschikken. Een goede keuze van Gerwin, die de bal met links achter de doelman in het net deed verdwijnen. De eindstand stond op het bord. Moegestreden maar voldaan, gingen de spelers richting de douche. Hoewel…………..een aantal had nog lucht genoeg om direct na de wedstrijd nog even op het doel af te ronden???? Prima voetballers, die van BAS D1.

In de wetenschap dat WVF verloor van CSV, staat BAS D1 nu op de 6e plaats in de competitie. Hopelijk kan de Biddinghuizer formatie deze goede vorm behouden in de wedstrijd tegen Unicum. Echter, de Lelystedelingen zijn van een ander niveau. En BAS D1 kent dit team nog van de oefenwedstrijd, die door Unicum D1 met 5-0 werd gewonnen.

Nu nog even nagenieten van deze prachtige overwinning, en dan vanaf dinsdag weer geconcentreerd werken op de trainingen, in de aanloop naar het volgende belangrijke duel tegen Unicum D1.

Gerwin Schaap

Yordi Schols

BAS JO13-1 - ZWOLLE SV D1: 2 - 0 (0 - 0)

42' doelpunt 1 - 0  Yordi Schols (-)
56' doelpunt 2 - 0  Gerwin Schaap (-)

Speler van de wedstrijd: Jonne de Leeuw

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):