BAS JO13-1 - Zwart Wit '63 D1 : 5-4

BAS JO13-1 5 - 4 (5 - 0) Zwart Wit '63 D1
26-9-2009, 10:30 uur

BAS D1 houdt zich aan de afspraak………En Hoe!

In het bekerduel van 2 weken geleden werden de oren van BAS D1 nog door de Zwart Witten gewassen. In Harderwijk ging BAS D1 met een 12-1 nederlaag van het veld. Dit nog vers in het geheugen waren de voorboden op deze wedstrijd niet erg gunstig, want de Harderwijkers waren ook de competitie voorspoedig begonnen, en voerden met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden trots de ranglijst aan.

Felheid, Snelheid, en Agressiviteit, stond in grote letters op het bord in kleedkamer 8 waar de spelers van BAS D1 de wedstrijdbespreking hielden. De trainer hamerde maar door op die 3 punten. Alleen wanneer we strijd zouden leveren en zouden knokken voor elke meter gras op het hoofdveld, zouden we een kans maken op een goed resultaat. Het goede combinatievoetbal van Zwart Wit, en de krachtige schoten op het doel moesten bestreden worden. En de trainer ging maar door…….. In de hoop dat de spelers dit goed op zouden pakken. Natuurlijk wisten de trainer en de leiders van BAS D1 dat een gelijkspelletje al een klein wondertje zou zijn tegen een zo goed draaiende ploeg als Zwart Wit D1. Nog even de afspraken opnieuw gemaakt, en toen gingen de “parels van de polder” richting het zonovergoten hoofdveld.

En daar gebeurde iets dat de begeleiding en de toeschouwers in hun stoutste dromen niet geloofd zouden hebben.

De scheidsrechter floot, en direct was duidelijk dat de afspraken goed in de Biddinghuizer koppies geprent zaten. Met volle inzet, en felle agressieve duels, begon het hele team aan de wedstrijd. In de 2e minuut van de wedstrijd werd de bal heroverd op Zwart Wit, en de “Braziliaanse Counter” ging richting het doel van Zwart Wit. Joran schoot de bal voor op Gerwin, deze tikte de bal door naar Mariëlle en zij schoot al vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt voor BAS binnen. En weer zit BAS D1 er fel op, wat resulteerde in een aantal goede aanvallen en kansen. In de 10e minuut kreeg, de latere Man of the Match, Gerwin Schaap een opgelegde kans, maar wist deze niet te verzilveren. In de 13e minuut loopt Yordi Schols weg van zijn tegenstander. Dit wordt gezien door laatste man Jesper Claassen die een lange bal in de loop meegeeft aan Schols. Een perfecte lob over de kleine keeper ronde deze prachtige aanval af, en hiermee stond BAS D1 met 2-0 voor. Toeschouwers en begeleiding keken vol ongeloof naar dit enorm goed spelende BAS D1. Natuurlijk wist iedereen dat ze konden voetballen, maar door de tegenvallende prestaties van de afgelopen tijd verwacht je toch niet dat ze zich zo snel zouden aanpassen? Flitsende combinaties, 1x raken over 5 schijven, en snel aanvalsspel resulteerde in de 22e minuut weer tot een 100% kans voor Gerwin, weer mis……. Maar dan hervindt Schaap zich, en pingelt zich door de Harderwijker verdediging heen, die niets anders konden dan hem vloeren. Vrije trap op 20 meter. En wie anders als Yordi Schols weet hoe je een keeper moet verschalken. De 3-0 verdween in de 23e minuut hoog in het doel van Zwart Wit. Pffff, wat een spel. Uiteraard heeft Zwart Wit Bas onderschat in het begin, maar na 3 doelpunten moet dat toch over zijn! Maar BAS D1 gaat gewoon door met prima voetbal. Gerwin Schaap is nu helemaal los, en in de 24e minuut krijgt hij een klutsbal mee, en maakt zijn welverdiende doelpunt 4-0. Weer is het Schaap die in de 27e minuut de bal op het juiste moment afgeeft en Mariëlle Degenkamp in staat stelt haar 2e doelpunt van de dag te scoren.

In de rust waren er alleen maar lachende gezichten, maar was vreemd genoeg de favorietenrol omgedraaid. Nu was het BAS dat de tegenstander niet moest onderschatten. De 2e helft kwam Zwart Wit scherp uit de startblokken, en was BAS de afspraken soms even vergeten, waardoor men teveel ruimte weggaf. Door fouten in de BAS defensie wist Zwart Wit de achterstand al snel terug te brengen naar 5-2, en in de 56e minuut naar 5-3. En toen werd het bibberen. Nu vochten de Harderwijkers voor wat ze waard waren, en leek BAS D1 in niets meer op de geoliede vechtmachine van de 1e helft. De 5-4 scoorde Zwart Wit pas in de 59e minuut, en snel na de aftrap van BAS D1, floot scheidsrechter Wim Mulder voor het eindsignaal. De eerste Pfffff was van bewondering, de laatste pfffff van opluchting. De wedstrijd had geen 5 minuten langer moeten duren.

BAS D1 maakte het zichzelf moeilijk door niet de afspraken na te komen, maar wat blijft hangen is het spel in de 1e helft. En de enorme strijdlust waarmee dit team deze wedstrijd naar zich toe heeft getrokken.

Jongens en meiden, grote complimenten voor jullie inzet en wil om te winnen. Het was prachtig om erbij te zijn. Ga zo door, en er zullen nog mooie dingen gaan gebeuren.

Yordi Schols

Mariëlle Degenkamp

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - ZWART WIT '63 D1: 5 - 4 (5 - 0)

2' doelpunt 1 - 0  Mariëlle Degenkamp (Gerwin Schaap)
13' doelpunt 2 - 0  Yordi Schols (Jesper Claassen)
23' doelpunt 3 - 0  Yordi Schols (-)
24' doelpunt 4 - 0  Gerwin Schaap (-)
27' doelpunt 5 - 0  Mariëlle Degenkamp (Gerwin Schaap)