WVF D1 7 - 1 (4 - 0) BAS JO13-1
19-9-2009, 11:00 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

Afspraak = Afspraak!

Iedereen was fris, fit en op tijd aanwezig op “de Schelp” voor het vertrek naar Zwolle, waar we het tegen de Westenholtenaren van WVF D1 moesten gaan opnemen. Op papier een tegenstander waar punten tegen gepakt konden worden. Op tijd aangekomen in Zwolle, konden we beginnen aan de wedstrijdvoorbereidingen.

Er werden in de bespreking een aantal teamafspraken gemaakt. “Meeverdedigen door de voorhoede”, “kort je man dekken”, en “uitstappen bij een afgeslagen bal uit een corner of een vrije trap”. De spelers van BAS D1, knikten begrijpend naar de trainer toen deze afspraken werden gemaakt, en begonnen aan de warming-up. Gelijk vanaf het 1e fluitsignaal, zagen de begeleiders en de vele meegereisde toeschouwers uit Biddinghuizen al, dat deze afspraken niet werden nageleefd. Helemaal frustrerend is het wanneer er in de 1e helft 4 tegendoelpunten werden gescoord uit situaties waarover de afspraken gemaakt zijn. BAS D1 heeft veel om over na te denken! Het lijkt erop dat de trainer en de begeleiding van BAS D1 dit niet meer zullen accepteren in de volgende wedstrijden. Afspraken kom je na! “Een man, een man – een woord, een woord!” Sorry Ellen, Mariëlle en Anne, natuurlijk is het ook: “Een vrouw, een vrouw – een woord, een woord!”. De 1e helft werd met 4-0 afgesloten door een spits die met zijn buik de bal in het BAS doel wist te werken????

De 2e helft kwam er een ander BAS D1 uit de kleedkamer. Scherp, fel, en knokkend voor wat het waard was. Goede combinaties, leidde tot een aantal kansen. Goed om te zien dat het er wel inzit, jammer dat BAS D1 dit niet de hele wedstrijd laat zien. Wanneer je zo bezig bent met aanvallen, wil het natuurlijk gebeuren dat je nog doelpunten tegen krijgt. En WVF liet zien over goede spitsen te beschikken, die met goed uitgevoerde acties, uitstekende doelpunten konden maken. Al met al een wedstrijd waar veel van is geleerd. De spelers en begeleiding van BAS D1 weten waar het nog kan verbeteren. Gelukkig maar, want dat betekent dus ook dat de betere wedstrijden nog gaan komen.

Dat Jerry nog uitstekend scoorde uit een goed georganiseerde aanval is een teken dat de Biddinghuizer D1 wel weet hoe het moet. En met dat gegeven gaan we door naar de volgende wedstrijd tegen Zwart Wit uit Harderwijk.

Jerry van Lienden

WVF D1 - BAS JO13-1: 7 - 1 (4 - 0)

2' doelpunt 1 - 0
13' doelpunt 2 - 0
18' doelpunt 3 - 0
28' doelpunt 4 - 0

37' doelpunt 5 - 0
39' doelpunt 5 - 1  Jerry van Lienden (-)