BAS JO13-1 - Hierden D1 : 3-3

BAS JO13-1 3 - 3 (0 - 0) Hierden D1
12-9-2009, 10:30 uur

BAS D1 – Hierden D1….. Het Kansenfestival!

Lekker op tijd op “De Schelp“ aangekomen, begon BAS D1 aan de wedstrijdvoorbereiding. Na een tijdje in de kleedkamer gesproken te hebben over jagen, knijpen, en kantelen, ging het team zich omkleden en zich opmaken voor de fotosessie die voor vandaag op het programma stond. Nadat het team op de foto was gezet, en alle pasfoto´s waren gemaakt, kon men aan de warming-up beginnen.

Nadat scheidsrechter voor het beginsignaal gefloten had kwam Hierden voortvarend uit de startblokken en gaf hiermee het signaal dat men uit Hierden was gekomen om 3 punten mee naar huis te nemen. BAS D1 was hiervan niet onder de indruk, en al snel kantelde de wedstrijd naar een veldoverwicht voor BAS D1. Niels verdeelde de ballen gelijkmatig over links en rechts, waardoor deze mid-mid veel variatie in de aanval van BAS D1 bracht. Jerry en Joran haalde met regelmaat de achterlijn, en creëerden hiermee vele scorings mogelijkheden. Gerwin, Niels, Joran, Karst en Jerry kregen opgelegde kansen, maar wisten deze niet om te zetten in een terechte ruststand van 3-0 of misschien zelfs 4-0. Een hard werkend en voor elk duel knokkend BAS D1 ging met een goed vooruitzicht de kleedkamer in.

Maar ook Hierden had een nieuwe missie in de 2e helft, en direct werd druk gezet richting het BAS doel. Binnen 8 minuten keek BAS D1 tegen een 0-2 achterstand aan door een slechte spelhervatting van achteruit, en een miscommunicatie in de verdediging. In de 45e minuut kreeg Hierden een corner die prima werd weggewerkt, maar omdat de BAS verdediging gewoon bleef staan en niet uitstapte, kon de middenvelder van Hierden simpel middels een afstandsschot de 3-0 aantekenen. Er was nog zo gezegd: “Laat ze niet schieten!”

Maarrrrr. De BAS koppies gingen niet hangen, de gedrevenheid en de vechtlust was er nog steeds, en de begeleiding van BAS D1 en het massaal toegestroomde publiek voelde dat er nog wat moois in de lucht hing. De mouwen werden opgestroopt, en alle spelers lieten zien wat ze waard waren. 10 Minuten voor tijd resulteerde de vele aanvallen in een door Joran genomen corner vanaf de rechterkant. De bal draaide lekker in, en de goed opgestelde Ellen rondde bij de 2e paal af. 1-3, zou het dan toch………? De bal werd snel uit het doel gehaald, en Hierden trapte weer af. BAS D1 ging direct weer jagen op de bal, en in de 52e minuut kwam de bal bij Gerwin. Hij gaf de bal in de loop van de linksbuiten Joran Petersen mee, die op snelheid richting de Hierdense doelman ging. Even stapte de keeper naar voren, waarop Joran zich niet bedacht en de bal subtiel over hem heen lobte, 2-3. Zou het dan…….? BAS D1 bleef druk zetten en knokte voor elke meter. 1 minuut voor tijd gaf de uitstekend fluitende scheidsrechter Evers een vrije trap op een meter of 18 rechts van het doel. Je zag Yordi al gniffelend naar de bal toegaan, en deze precies op de juiste plek neerleggen. Met een prachtig gemikte trap, wist hij de keeper hoog in het doel te verschalken, en tekende de eindstand op 3-3. Een meer dan verdiende uitslag. “Maar toch 2 punten verloren”, zou de trainer na afloop zeggen. BAS D1 had het betere van het spel en de meeste kansen. De veerkracht en het doorzettingsvermogen van BAS D1 zal nog bij velen blijven hangen.

Dat ze het bij WVF in Zwolle even weten!

Joran Petersen

Yordi Schols

Ellen Graumans

BAS JO13-1 - HIERDEN D1: 3 - 3 (0 - 0)

36' doelpunt 0 - 1
38' doelpunt 0 - 2
45' doelpunt 0 - 3
50' doelpunt 1 - 3  Ellen Graumans (Joran Petersen)
52' doelpunt 2 - 3  Joran Petersen (Yordi Schols)
59' doelpunt 3 - 3  Yordi Schols (-)

Speler van de wedstrijd: Niels Mangnus