5-9-2009, 11:15 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Go Ahead Kampen D1 - BAS D1

Go Ahead Kampen D1 – BAS D1

Alleen Mariëlle was nog afwezig door een blessure welke ze had opgelopen tijdens het maken van een salto in het zwembad. Voor de rest waren alle spelers aanwezig, en waren ze scherp om de eerste competitiewedstrijd te gaan beginnen. Go Ahead Kampen was de eerste tegenstander, en deze aansprekende tegenstander was ook duidelijk klaar voor de strijd, na een goede voorbereiding met aansprekende resultaten.

In de wedstrijdbespreking was het voor iedereen duidelijk welke taken men had, en hoe er gespeeld moest worden. Vandaag waren het vooral de 2e jaars spelers die zich hier niet goed aan hielden. Daar zullen we de komende week aandacht aan moeten besteden, want de 2e jaars D-spelers zullen het voortouw moeten nemen. In de 1e klasse zijn er geen makkelijke tegenstanders, en moet er elke wedstrijd een uitstekende teamprestatie neergezet worden, om een goed resultaat te kunnen halen.

Een harde tegenwind bepaalde het spelbeeld in de 1e helft, waardoor de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van BAS afspeelde. Goede reddingen, van de uitstekend keepende Rick van Luenen, hield BAS D1 lang in de wedstrijd. Gerwin Schaap en Joran Petersen kregen beiden nog een opgelegde kans om BAS op voorsprong te brengen, maar de pogingen stranden in de handen van de keeper en naast het doel. In de 1e helft was al wel duidelijk dat GA Kampen de betere ploeg was, door de georganiseerde speelwijze en met vele spelers die een gevaarlijk afstandschot in hun arsenaal hadden. Toch hield BAS goed stand in de 1e helft. Pas in de 26e minuut kwam Go Ahead door een prima afstandschot op voorsprong.

De wind was helaas wat afgezwakt, waardoor het voordeel dat GA Kampen de 1e helft had, nu niet voor BAS D1 gold. Tim kwam er in voor Jonne, die vandaag erg veel moeite had om zijn positie goed te belopen. Anne bleef nog even op de bank. Helaas kwam GA Kampen al snel op 2-0 door een verkeerde inschatting van de BAS defensie. Direct na de aftrap scoorde Gerwin een prima goal na een goede assist van Yordi. Een “dodelijk” balletje breed in de laatste BAS linie, zorgde in de 35` direct al voor de 3-1 voorsprong voor de Kampenaren. Deze uitslag zou een prima indruk hebben gegeven van het kwaliteitsverschil. De overige doelpunten van GA Kampen waren te danken aan persoonlijke fouten van BAS, met uitzondering van het laatste prachtige gemikte afstandschot. De inmiddels ingebrachte Anne speelde zich prima vrij, en stelde Yordi in staat om de 2e treffer voor BAS aan te tekenen, waardoor de eindstand van 7-2 in de boeken kwam. Door de persoonlijke fouten van BAS, een iets te grote uitslag maar toch een verdiende overwinning voor GA Kampen, dat als collectief gewoon iets beter was dan BAS D1 op dit moment. In de wetenschap dat er nog heel veel te leren valt, en dat spelers nog beter gaan worden zien we de komende wedstrijden met spanning tegemoet.

In de volgende confrontatie weet BAS D1 wat te doen. En wanneer men leert van de fouten en een betere teamprestatie neerzet, zijn er wellicht kansen op mooie resultaten.

Yordi Schols

Gerwin Schaap

GO AHEAD K. D1 - BAS JO13-1: 7 - 2 (0 - 1)

26' doelpunt 1 - 0
33' doelpunt 2 - 0
34' doelpunt 2 - 1  Gerwin Schaap (Yordi Schols)
35' doelpunt 3 - 1
40' doelpunt 4 - 1
51' doelpunt 5 - 1
54' doelpunt 5 - 2  Yordi Schols (Anne Graumans)