Go Ahead K. D2 1 - 8  BAS JO13-1
6-9-2006
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Go Ahead K. D2 - BAS D1D

Vanavond stond in Kampen onze laatste poule wedstrijd voor de beker op het programma. Tegen Go Ahead Kampen D2.
Door de late aanvang van de scheidsrechter waren we genoodzaakt om een kwartier later te beginnen als normaal, maar om 19:45 konden we dan eindelijk toch beginnen.

BAS begon de eerste helft goed. Er werd gelijk gevoetbald op de helft van de tegenstander en de tegenstander werd onder druk gezet.
Al snel viel uit een corner de 0-2. Een goeie indraaiende corner van Tom Jongen werd acrobatisch ingetikt door Tozan.
BAS ging niet achterover leunen maar bleef aandringen. De 0-2 was bijna gelijk aan de 0-1, een corner van dezelfde Tom komt weer bij Tozan die hem intikt. 0-2.
Go Ahead had eigenlijk weinig in te brengen de eerste helft. Verdedigend stond het goed met Art, Nadia, Rick en Marijn. Vooral Marijn was sterk in zijn duels en gaf vrijwel niks weg.
BAS kreeg veel ruimte om te voetballen. Zo kon zelfs onze linksback opstomen. Art zette de aanval zelf op, en was op tijd bij de goal om zelf ook de 0-3 in te tikken. 0-3!!
BAS bleef de hele eerste helft gevaarlijk met het aanvalstrio Sven, Jorrit en Tozan.
Een ongelukkig moment achterin zorgde er toch voor dat Go Ahead nog een klein beetje terug kon doen. 1-3.
Toch besliste BAS de wedstrijd in de eerste helft al. Door doelpunten van Tozan en Sven kwam BAS nog voor rust op 1-5.

De tweede helft begon BAS een stuk zwakker als de eerste. Slordig balverlies leidde tot weinig mooi voetbal. Te veel werd er gekozen voor de eigen actie en te weinig voor het samenspel. Hierdoor liep het ook niet uit op een monsterscore wat het wel had moeten zijn.
Toch nog wel wat leuke en gevaarlijke moment de tweede helft. Tozan kon een paar keer goed langs zijn verdedigers komen en gevaarlijk voor de goal komen. Helaas kwam hierdoor maar een keer een goal. 1-6.
De 1-7 was echte spitsen goal. Jorrit kreeg de bal met de rug naar de goal toe in zijn voeten. Een korte draai en een goed geplaatst schot in de verre hoek was het gevolg. 1-7!
Ook mocht onze linksback nog een doelpunt op zijn naam schrijven. Art sloot goed aan bij een voorzet van rechts en de bal werd half weg gewerkt door Go Ahead. Art stond op 20m. en kon uithalen. Een mooi schot in de verre hoek zorgde voor 1-8.

Hiermee was onze wedstrijd tot het eind gekomen. Een verdiende overwinning die misschien nog wel iets hoger had kunnen zijn als er meer in teamverband gedacht werd in plaats van het individuele voetbal.
Al met al tevreden naar huis na een leuke pot voetbal en natuurlijk 3 punten mee uit Kampen naar ons mooie Biddinghuizen.